Loading

wait a moment

5 tips om het gehele jaar van je tuin te genieten

tuinoverkapping

Als je een mooie tuin hebt, wil je er ook veel gebruik van maken. Maar gedurende het jaar is vaak te slecht weer of te koud om buiten te zitten. Dat is zonde als je veel geld hebt uit gegeven aan planten of veel tijd besteedt om alles bij te houden. Daarom geven we jou vijf tips zodat je het gehele jaar door van het buitenleven kunt genieten. 

Plaats een tuinoverkapping

Met een tuinoverkapping kun je vaker en langer van het buitenleven genieten. Als een tuinoverkapping is uitgebreid met glazen schuifdeuren, dan kan er zelfs in de koude maanden gebruik van gemaakt worden. Met glazen schuifdeuren wordt een terrasoverkapping een heuse tuinkamer. Met een glazen dak en het open karakter van een overkapping lijkt het net alsof je buiten zit. Ook kun je er allerlei planten onder zetten zodat de natuur nog een stukje dichterbij komt. Ook is het ideaal als je planten in de tuin hebt staan die niet tegen vorst kunnen, die kunnen gezellig overnachten onder de overkapping. 

Een plekje uit de zon

Als je het gehele jaar van je tuin wilt genieten, is een plekje met de nodige schaduw geen overbodige luxe. In de zomer kunnen de temperaturen flink oplopen en als je dan geen donkere uitvalbasis hebt, dan zit je alsnog vaak binnen. Carports met zonwering biedt in dat geval uitkomst. Of je creëert schaduw door middel van natuur, bijvoorbeeld met hoge leilindes die met hun vele vertakkingen de zon tegen kunnen houden. Een andere mogelijkheid is het plaatsen van een parasol, wellicht een verrijdbare zodat je ook kunt afwisselen met je schaduwplek. 

Een tuin is nooit klaar

Een mooie tuin met veel planten, struiken en bomen is erg ontspannend. Het wordt een ander verhaal als onkruid de overhand gaat nemen, planten het loodje leggen door ongedierte en het gazon veel te lang is. Kortom, met een tuin ben je eigenlijk nooit klaar. Als je regelmatig onderhoud verricht, kun je het gehele jaar door ervan blijven genieten. Doe je dat niet, dan stapelt het werk zich op en zul je op den duur flink aan de bak moeten. 

De juiste planten

Als je het gehele jaar door van het buitenleven wilt genieten, dan is het wel zo fijn als er ook steeds wat groeit en bloeit. Anders zit je er misschien alleen in het voorjaar en in de zomer, omdat dan de meeste soorten in bloei staan. Planten die in het najaar bloeien zijn bijvoorbeeld de herfstaster, gele zonnehoed en de viburnum. In de winter sla je je slag met de helleborus, winterviolen en de winterjasmijn. 

Schaf een jacuzzi aan

Een bubbelbad voor buiten is een luxeproduct wat niet aan een seizoen gebonden is. In de koudere maanden maken veel mensen er geen gebruik van, terwijl juist dan de therapeutische effecten beter zijn. Het kan wel een behoorlijke uitgave zijn, maar dan heb je ook wat. Daarnaast zijn er ook low-budget modellen beschikbaar, zoals opblaasbare modellen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *