Loading

wait a moment

Beschouw dit als een gratis ontwerp consult om je huis te stylen en in te richten

Knap SFeertje

Of je nu een heel huis renoveert, de keuken renoveert of een spatje kleur toevoegt om een woonkamer op te frissen – deze handige tips mag je niet missen (Bron: www.shopx.nl).

1. Grootte van het meubilair

Beslis over de meubels die je in je kamer wilt. Denk aan schaal, in een grote kamer heb je een grote bank en mogelijk een voetenbank nodig. De meeste ontwerpers raden aan dat zelfs kleine kamers één groot statement stuk moeten hebben, neem als voorbeeld leren fauteuil in een industrieel design. Een balans van grote en kleine stukjes zorgt voor een aantrekkelijke leefruimte.

Wall Art 4 you

2. Bestel verwisselbare monsters

Als je eenmaal je keuzes hebt gemaakt, heb je een goed idee van wat je zou willen, is het tijd voor een paar verwisselbare monsters. Het gaat om een halve meter stof die het beste over ruggetjes van stoelen gedrapeerd en vastgepind zit of aan bestaande gordijnen en jaloezieën. De test zal zien of je nog steeds tevreden bent met wat je hebt uitgekozen na een paar dagen. Dit is ook een geweldige manier om te zien hoe stoffen er tegen de verfkleuren uitzien.

3. Vergeet niet dat meten de sleutel is

Beslissingstijd gebeurt wanneer je je ramen meet. Zorg ervoor dat je de juiste afmetingen hebt voordat je zelfs maar denkt over het bestellen van jaloezieën of gordijnen in bepaalde kamers. 

4. Laatste puntjes op de i zetten

De afwerking is het leuke stukje. Lampenkappen, tapijten, kussens, schilderijen en planten kunnen allemaal een enorm verschil maken, maar zijn soms moeilijk te kiezen totdat je de muren hebt geschilderd of behangen en gordijnen hangen. Zelfs de kleuren op de stekels van boeken in een boekenplank, een worp op de achterkant van de bank, of in een keuken keramiek, tafelkleden, creëren mogelijkheden voor accenten van kleur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *