Loading

wait a moment

Betonplex

betonplex 12mm

Betonplex en betonplex 12mm worden steeds meer gebruikt tijdens het bouwen en het verbouwen van een woning. Betonplex is ontstaan door een toepassing. Als er namelijk beton in een bekisting wordt gestort dan ontstaan hier verschillende platen uit. Het beton hecht zich vervolgens niet aan deze coating met als gevolg dat wanneer het beton is uitgehard, de nieuwe platen weer gebruikt kunnen worden. Een groot voordeel van betonplex is dat het materiaal erg glad is. Doordat er dus tijdens het storten van beton een bepaald proces optreed, ontstaat er een buitenzijde die erg glad is. Deze gladde buitenzijde ontstaat door het gebruik van epoxy. Dit is een groot voordeel als je het buiten gebruikt. Doordat betonplex en betonplex 12mm dus gladde materialen zijn, kunnen vuil en andere zaken zich minder snel hechten aan het materiaal. Dit zorgt ervoor dat het materiaal een lange tijd mooi en verzorgd er uit kan blijven zien.

betonplex 12mm

 Watervast verlijmd

Aangezien het in Nederland nog al eens kan regenen, is het belangrijk om een materiaal te gebruiken dat goed tegen vocht kan. Om zo’n materiaal te vinden kan nog al vrij lastig zijn. Gelukkig is er betonplex wat ook als voordeel heeft dat het watervast verlijmd is. Dit komt omdat bij het storten van beton er nog veel water is. Samen door middel van de epoxy toplaag, krijg je een totaal van platen die erg goed zijn bestand tegen water. Hierdoor hoef jij je geen zorgen meer te maken op dagen dat het veel regent, en ook is het vaak niet nodig om veel onderhoud te doen. Zo kun je vaak jarenlang zonder enige vorm van onderhoud genieten van dit stevige betonplex.

 Een zeer sterk materiaal

Een ander groot voordeel van betonplex is dat het een zeer stevig materiaal is. Zo moet materiaal natuurlijk tegen een stootje kunnen bij het gebruik in de bouw. Betonplex is van een zeer stevige kwaliteit en kan daarnaast ook behoorlijk wat gewicht dragen. Dit is ideaal voor het bouwen van jouw woning. Let ook altijd wel goed op de dikte aangezien deze de draagkracht bepaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *