Loading

wait a moment

citroenboompje

Het kweken van een citroenboompje binnenshuis vereist geduld en tijd. Het is het beste om klein te beginnen, zodat u kunt zien hoe uw citroenboompje het met de tijd zal doen. Citroenbomen zijn gemakkelijk te kweken en hebben niet veel verzorging of onderhoud nodig. Het is echter nog steeds een goed idee om een ​​paar dingen in gedachten te houden als je wilt dat je citroenboom goed gedijt. Als ze buiten in warme klimaten worden gekweekt, worden normale citroenbomen meestal 20 voet lang en duurt het meestal zeven jaar voordat ze vrucht dragen. Je kunt citroenbomen kweken uit zaad of stekken, wat de volgende stap is na het planten van zaden in een container.

Uw eerste stap bij het planten van uw citroenboompje

Uw eerste stap bij het planten van uw citroenboompje is het kiezen van het juiste klimaat voor uw regio. Sommige soorten zijn beter geschikt voor warmere klimaten omdat ze diepere wortels hebben die in deze omgevingen beter werken. Anderen, zoals de citroenboom met zijn penwortel, zijn beter geschikt voor koelere klimaten waar ze wat vorst kunnen verdragen. Om uw citroenboom vrucht te laten dragen, moet deze een geschikte temperatuur bereiken zodat u hem op de juiste plaats kunt planten. Als uw regio extreem koude temperaturen heeft, moet u mogelijk het gat dubbel graven of de plant naar een warmer deel van uw gebied verplaatsen.

Drie jaar later

Drie jaar later, nadat de boom zijn gewenste vorm heeft bereikt en nieuwe scheuten aanmaakt, kun je de boom snoeiklaar maken. Verwijder eventuele dode takken en maak de boom los. Maak de takken los en verwijder eventueel onkruid in de onderstam. Zo kunt u de boom op de juiste plek neerzetten en goed vastzetten. De laatste stap is het voorbereiden van de onderstam. Als de winter koud en besneeuwd was en er geen knoppen zijn gevormd, snoei de boom dan het volgende seizoen niet. Snoeien in de zomermaanden wanneer de bomen in rust zijn, voorkomt nieuwe groei en bloei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *