Loading

wait a moment

Dakbedekking, wat zijn de opties?

Een dak boven je hoofd is altijd nodig. Maar wát voor dak precies, dat is de vraag. Eerst moet je kiezen wat voor model huis je wil: voor een moderne look geldt vaak een plat dak, maar veel huizen hebben een hellend dak. Daarna komt de vraag naar de precieze materialen aan de orde. Waar je dan voor kiest, is afhankelijk van waar je belang aan hecht: esthetiek, duurzaamheid of juist het kostenplaatje. Je kunt het zelf aanleggen soms, maar vaak is het verstandig om te kiezen voor een professioneel bedrijf, zoals Eigenhuis Dakdekker.

Platte daken

Wat betreft platte daken zijn er vaak twee opties: EEn PVC dak, dat twintig tot vijfentwintig jaar meegaat, of een EPDM dak dat vijfendertig tot veertig jaar meegaat. Het EPDM dak heeft dan ook deze langere levensduur verdisconteerd in de prijs en is over het algemeen wat duurder. Het EPDM dak is verkrijgbaar in stukken of in folie. Dit maakt het erg werkbaar, ook voor de gewone klusser thuis. Bij dit soort daken lijkt het minder snel nodig om een dakdekker Utrecht te zoeken, maar vergis je niet: een verkeerd aangelegd plat dak kan tot veel problemen en dus veel extra kosten zorgen.

Schuine daken

Voor anders dan platte daken heb je andere opties, zoals dakpannen, bitumen, of zink.

Bitumen dakbedekking is overal verkrijgbaar. Zo kun je het al gewoon bij de Gamma krijgen. Qua prijs is het middelmatig en datzelfde geldt voor de levensduur: van bitumen dak kun je zo’n twintig tot vijfentwintig jaar gebruik maken. Riet is ietsje duurder en gaat al een stuk langer mee, namelijk vijfendertig tot veertig jaar. Het voordeel is dat huizen met een rieten dak er erg rustiek uitzien. Nadeel is dat deze zeer snel in brand vliegen, dus let op je veiligheid en je verzekeringskosten. Een Zinken dak gaat het allerlangst mee van allen: een eeuw later kan het er nog liggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *