Loading

wait a moment

De opbouw van wanden en vloeren

Met bouwstaalmatten kun je voor verschillende doeleinden een stevige vloer bouwen, waar je de vloer ook voor gebruikt de opbouw is vrijwel altijd hetzelfde. Het enige verschil kan zijn de dikte van het betonijzer, afhankelijk van de belasting van een vloer wordt de dikte en de hoeveelheid betonstaal bepaald. De constructeur berekent dit in de meeste gevallen, deze bepaald ook hoeveel dekking er moet worden gehouden bij het plaatsten van betonstaal. Op deze manier zijn er best wat belangrijke aspecten waarbij je rekening moet houden om een stevige, en veilige vloer te maken.

Afstand tussen de bekisting en het betonstaal

Misschien heb je er wel eens van gehoord, dekking van beton. Vaak wordt hier een bepaalde maat voor gegeven, dekking betekent niets meer als de ruimte tussen de bekisting en het betonijzer. Bij een dekking van twee centimeter, zit er een laag beton van twee centimeter tussen de bekisting en het betonijzer. Vaak is dit rondom, of bij de vloer kan er meer dekking nodig zijn. Dekking bij bouwstaalmatten wordt vaak verkregen door supportliggers of betonnen stelpootjes onder de matten. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten om de goede dekking te krijgen.

Dekking bij wanden

Ook wanneer je bouwstaalmatten gebruikt om wanden te storten, krijg je te maken met een bepaalde dekking. Bij wanden wordt er vaak gebruik gemaakt van kunststof afstandhouders, deze ringen kun je op het betonijzer monteren zodat de bekisting hier tegenaan komt. Op deze manier heb je altijd de goede dekking, de ringen zijn te koop in verschillende formaten aangezien er ook andere maten dekking nodig zijn. Ook voor andere soorten wapening zoals korven en losse staven betonijzer kun je terecht bij betonstaal.nl, de specialist voor alles betreft beton en alle andere producten om een perfecte wand of vloer te realiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *