Loading

wait a moment

De sfeer in je woning verbeteren? Vergeet de invloed van lichtbronnen niet

Knap SFeertje

Het kan om vele redenen zo zijn dat je eigenlijk moet concluderen dat je eigen woning niet een heel sfeervolle plek is om te verblijven. Het is natuurlijk jammer als je dit moet concluderen, maar let op: er valt in werkelijk alle gevallen iets te doen aan dit probleem. De mogelijkheden om meer sfeer aan te brengen in huis zijn namelijk eindeloos. En nee, dit hoeft zeker niet altijd duur uit te pakken, al ontkom je er waarschijnlijk niet aan af en toe iets nieuws te kopen. Ben je dit laatste van plan, kijk dan bijvoorbeeld eens wat een landelijke woonaccessoires webwinkel te bieden heeft. De specialisten achter een dergelijke webshop zullen trouwens ongetwijfeld van mening zijn dat de wijze van verlichting een enorme invloed heeft op de sfeer in je woning. Lees daarom zeker ook alvast de volgende twee alinea’s. 

Lampen

Van alle objecten die in een gemiddelde ruimte in een woning staan of hangen heeft de lamp misschien wel de grootste invloed op de algehele uitstraling. Uiteraard moet er wel bij gezegd worden dat een lamp ’s avonds en ’s nachts meer impact heeft dan overdag. Toch zijn lampen onmiskenbaar belangrijk, want de meeste mensen zijn nu eenmaal meestal ’s avonds thuis. Een lamp of een lampenkap waar te weinig of te veel licht van af komt heeft helaas een negatieve uitwerking op de sfeer. Regel dus de hoeveelheid licht naar behoren en zorg ook voor een lampenkap met een sfeerverhogende uitstraling. Tip: een lampenkap van riet of bamboe doet het in bijna elk interieur goed.

Knap SFeertje

Kaarsen met kaarsenstandaards

Uiteraard kun je vooral op donkere dagen ook met kaarsen zorgen voor verlichting. Als je de noodzaak tot verlicht wilt koppelen aan het aanbrengen van meer sfeer is het raadzaam bijpassende en fraai vormgegeven kaarsenstandaards te gebruiken. Naast een aangename en zachte sfeer heeft dit zelfs iets elegants!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *