Loading

wait a moment

De sprankelende woonkamer

Jouw woonkamer is pas af wanneer jij over alle elementen geheel tevreden bent. Verandert jouw stijl? Dan verandert je optrekje natuurlijk gezellig met je mee!

Misschien is het een klein detail dat jou dwarszit. Maar misschien is dat ene element ook wel het enige dat jij aan de huidige inrichting en stijl van jouw woonkamer kunt waarderen! In beide gevallen is het tijd om tot actie over te gaan. Het maakt niet uit hoe lang of hoe kort geleden jij je interieur nog maar hebt aangepast, je moet er te allen tijde tevreden mee zijn. Geluk is hier een sleutelwoord!

Ingrijpende metamorfose

Wanneer je alles stukje bij beetje gaat veranderen, bijvoorbeeld door je meubels en andere objecten steeds een stukje opzij te schuiven, ben je wel heel lang bezig. Vergelijk dat maar met dweilen terwijl de kraan open staat. Beter pak je alles wat je wilt veranderen in één keer aan, zeker wanneer de ruimte zelf op de schop moet. Bewerk of vervang deuren, plafonds, wanden, kozijnen en vloeren waar en wanneer nodig. Of gewenst. Misschien ben je het niet meer eens met de kleuren, texturen of de materialen die hiervoor gebruikt zijn en is het tijd voor wat anders. Zorg in ieder geval dat je over de basis geheel tevreden bent.

Oude en/of nieuwe meubels

Alles moet geheel kloppen met de stijl die jij wilt doorvoeren in jouw interieur. Werkelijk alles. Dus moeten misschien ook je oude vertrouwde meubels eraan geloven. Tenminste, zolang die qua uiterlijk en uitstraling niet meer overeenkomen met wat jij wilt hebben. Dus mocht jij dat nodig vinden, verkoop je oude meubels dan op marktplaats, maak er vrienden, familieleden, collega’s of kennissen blij mee of breng ze naar de milieustraat. Beter nog, de kringloopwinkel, heeft een ander er toch nog wat aan. En hier kun je gelijk shoppen voor vervangend meubilair voor een zacht prijsje!

De laatste loodjes

Zodra alles is aangepast en eruit ziet zoals jij het wilt hebben, kun je je toeleggen op de belangrijkste details om in te vullen. Namelijk de versieringen die jouw optrekje pas echt uniek en persoonlijk maken! Hang foto’s en schilderijen weer terug. Evenwel vervang je ze of plaats je er juist nieuwe lijsten omheen. En dan zijn er nog andere decoraties, zoals beeldjes, souvenirs en dergelijke die een plaatsje moeten krijgen. Wil je ook planten in huis of gaan die iets te vaak dood wegens gebrek aan verzorging? Geen nood. De kunstplanten van tegenwoordig zijn niet van echt te onderscheiden en blijven uitzonderlijk lang mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *