Loading

wait a moment

De trend van dit jaar: droogbloemen!

Je ziet ze momenteel overal voorbij komen op beurzen, modeshows, blogs en winkelcentra: de droogbloemen. In de jaren 70 en 80 waren ze enorm populair. Maar ze zijn weer terug van weggeweest, droogbloemen zijn namelijk de trend van dit moment. Grote kans dat je bij een droogbloemen groothandel denkt aan stoffige boeketjes van een bedrijf. Maar ze zijn allesbehalve duf en ouderwets. Het is namelijk veel meer dan alleen gedroogde bloemen. Droogbloemen kunnen namelijk sierbloemen of granen zijn, maar ook gedroogde dennenappels. Bloemen die goed te drogen zijn, zijn bijvoorbeeld: distel, lavendel, laurier en kamille. Daarbij zijn droogbloemen ook duurzaam. Een vers bosje bloemen verwelkt vaak na een week, terwijl droogbloemen erg lang meegaan.

Hoe maak je zelf droogbloemen?

Het is vrij simpel om zelf droogbloemen te maken, echter zijn ze van de droogbloemen groothandel vaak mooier. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is geduld. Pluk of koop een bos bloemen en/of gras. Je kunt het beste kiezen voor kleurrijke bloemen. Op deze manier ontstaat er een mooi contrast. Hang de bloemen vervolgens op zijn kop in een donkere en goed geventileerde ruimte. Een roos kun je bijvoorbeeld inspuiten met haarspray om te voorkomen dat de kop gaat hangen. Losse bloemen kun je op de ouderwetse manier tussen een boek doen. Bovenop het boek kun je iets zwaars zetten zodat het extra aangedrukt wordt. Na ongeveer drie weken heb je mooie gedroogde bloemen!

Waarom droogbloemen?

Je kunt veel kanten op met droogbloemen. Zo zijn ze er in verschillende soorten, kleuren en grote. Ze fleuren gelijk het interieur op zonder dat je er veel aandacht aan hoeft te besteden. Daarbij zorgen planten en bloemen in je huis voor minder stress, hierdoor zit je dus beter in je vel. Maar naast droogbloemen in een vaas doen kun je er nog veel meer mee. De droogbloemen behouden namelijk hun geur. Je kunt ze dus ook bijvoorbeeld in je kledingkast of toilet neerleggen. Zo heb je ook nog een lekkere geur in huis! Ten slotte kun je ze in fotolijstjes doen of cadeau geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *