Loading

wait a moment

De voor- en nadelen van een houten vloer

houten vloer voordelen en nadelen

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor in je woning? En is je oog gevallen op een authentieke houten vloer? Voordat je de vloer aanschaft, is het goed om je in te lezen op de voor- en nadelen van een houten vloer. Dit voorkomt immers teleurstelling. In deze blog gaan we daarom in op een aantal voordelen en een aantal nadelen van een houten vloer. Heb je zelf nog suggesties of tips om deze blog aan te vullen? Laat gerust een reactie achter onderaan deze blog! 

Voordelen van een houten vloer

Vaak geschikt voor vloerverwarming 

Anders dan veel mensen denken is een houten vloer vaak wel degelijk geschikt voor vloerverwarming. Met een groot aantal houtsoorten is het zeker mogelijk om vloerverwarming te plaatsen. 

Schade is relatief makkelijk te herstellen

Is er sprake door ge bruik van de houten vloer? Dit is vaak relatief eenvoudig te herstellen. Bij een laminaatvloer is dit een heel ander verhaal. 

Duurzaam en tijdloos

Houten vloeren gaan ontzettend lang mee en zijn daarmee erg duurzaam. Een houten vloer die slijtage begint te vertonen, kan geschuurd worden. Door deze daarna in de olie te zetten, is de vloer weer als nieuw! Doordat je de houten vloer kunt opschuren en in de olie kunt zetten, is er telkens ook een andere look mogelijk. 

Sfeervol! 

Een houten vloer voegt ontzettend veel sfeer toe aan een woning. Een nieuwbouwwoning heeft vaak niet direct sfeer. Tot je hier en houten vloer plaatst! 

Nadelen van een houten vloer 

Water en hout is geen goede combinatie

Een houten vloer kan slecht tegen water. Knoei je water (of een andere vloeistof)? Dan is het raadzaam om dit zo snel mogelijk op te ruimen! 

Schuren en in de olie zetten (optioneel) 

Wanneer de houten vloer begint te slijten, is het verstandig om deze op te schuren en in de olie te zetten. Dit is al met al best een klus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *