Loading

wait a moment

De voordelen van aluminium kozijnen

Wanneer je bekend bent met de industriële wooninrichting, dan heb je de aluminium kozijnen vast wel eens voorbij zien komen. Dit zijn strakke, zwarte stalen latten die de afgelopen jaren enorm in populariteit zijn gestegen. Dit is niet zo gek aangezien deze kozijnen tegenwoordig in ieder woonblad of woonprogramma te vinden is. Hiermee lijken de kunststof kozijnen volledig verleden tijd te zijn. Net als de kunststof variant hebben de aluminium kozijnen ook veel voordelen voor jouw woning. In deze blog nemen wij de vijf belangrijkste voordelen onder de loep. Overweeg jij om deze stalen latten aan te schaffen? Lees dan snel verder!

 

1. Moderne uitstraling

Aluminium kozijnen zijn de beste keuze om jouw woning direct een moderne uitstraling te geven. Hiermee is jouw huis niet alleen vanaf de buitenkant een echte uitblinker, maar ook aan de binnenkant. Combineer de stalen latten met een industrieel interieur en je hebt de perfecte match te pakken. Maar wist je dat aluminium kozijnen met verschillende soorten interieurs te combineren is? Zo zijn de stalen latten in verschillende kleuren verkrijgbaar. Dit maakt het mogelijk om de kozijnen te combineren met een landelijk, klassiek of een urban interieur. Wat je woonwensen ook zijn, er is altijd een geschikt exemplaar voor bij jouw interieur te vinden.

2. Energie besparend

Sta jij op het punt om jouw woning te verduurzamen? Dan mogen aluminium kozijnen zeker weten niet ontbreken. Met deze stalen latten is het namelijk vrij gemakkelijk om te besparen op jouw energierekening. Dit is mogelijk door de verschillende eigenschappen van aluminium. Hieronder volgt een korte opsomming:

  • Het isoleert beter dan hout
  • Het neemt geen vocht op.
  • Het is ontzettend duurzaam in gebruik.
  • Het heeft nauwelijks onderhoud nodig.
  • Het is 100% recyclebaar.

3. Goed voor het milieu

Zoals je hierboven hebt gezien zijn aluminium kozijnen goed voor het milieu. Dit komt doordat aluminium een materiaal is dat niet alleen 100% recyclebaar is, maar ook nog eens duurzaam in gebruik is. Wanneer je kiest voor deze stalen latten dan zal je hiervan nog jarenlang plezier hebben. Dit is mogelijk doordat aluminium kozijnen erom bekend staan dat ze geheel onderhoudsarm zijn. Deze kozijnen verouderen of vervormen niet. Daarnaast zijn de aluminium kozijnen voorzien van een speciale coating, waardoor ze niet vatbaar zijn voor alle weersomstandigheden. Ideaal voor een wissel vallend land als Nederland!

4. Geld besparen

Aluminium isoleert beter dan elk ander materiaal. Hierdoor is het mogelijk om aanzienlijk te besparen op jouw energierekening. Dit betekent dat deze stalen latten goed zijn voor je portemonnee. Bovendien bespaar je op de kosten voor onderhoud doordat aluminium kozijnen volledig onderhoudsvriendelijk zijn. Hierdoor is het niet meer nodig om te gaan schilderen. Om zo lang mogelijk van jouw kozijnen te genieten, is het slechts aanbevolen om eens per jaar de aluminium kozijnen te reinigen met een sopje. Dit kan je zien als een soort voorjaarsschoonmaak.

5. Veiligheid staat voorop

Als laatste voordeel kunnen wij vertellen dat aluminium kozijnen veilig zijn. Het materiaal verbuigt namelijk niet en gaat hierdoor niet snel kapot. Dit maakt het voor inbrekers ontzettend lastig om jouw woning te betreden. Combineer jouw stalen latten met beglazing en hang- en sluitwerk die aan alle keurmerken voldoen en inbrekers zullen jouw woning overslaan. Hierbij kan je denken aan het VMRG-keurmerk voor aluminium kozijnen en het politie keurmerk veilig wonen. Door voor deze stalen latten te kiezen weer je dus niet alleen inbrekers, maar maak je jouw woning ook nog eens een stuk duurzamer. Een echte win-win als je het ons vraagt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *