Loading

wait a moment

De voordelen van een schone schoorsteen

Het hebben van een kachel heeft vele voordelen. Althans, als je een schone kachel hebt! Kachels die niet gezuiverd worden, kunnen je namelijk slapeloze nachten bezorgen als je je eenmaal bewust bent van de risico’s die dit met zich meebrengt. Om weer met een gerust hart te gaan slapen, kun je Derks schoorsteenveger inhuren of een andere schoorsteenveger in Breda, zodat je zeker weet dat jij een veilige kachel hebt die niemand nadeel bezorgt.

Beter voor het milieu

Allereerst is een schone schoorsteen beter voor het milieu. Een schoorsteen die niet gezuiverd is, heeft namelijk veel roet van binnen en zorgt voor een verbranding die slechte stoffen uitstoot. Het is natuurlijk geen prettig gevoel dat de warmte in jouw huis elders voor vervuiling zorgt. Met een gereinigde schoorsteen weet je zeker dat je schoorsteen een milieuvriendelijke verbranding heeft, zodat je kan genieten van de warmte zonder schuldgevoel. Dit des te meer wanneer je weet dat een schoonmaakbeurt bij de gemiddelde schoorsteenveger Breda slechts een half uurtje in beslag neemt.

Beter voor je eigen veiligheid

Daarnaast is een zuivere schoorsteen ook beter voor de veiligheid in je huis. Een schoorsteen die veel viezigheid heeft of zelfs bijna verstopt is, kan brand uitlokken. Dit noemt men ook wel roetbrand. Met een roetbrand kan zelfs het hele huis verwoest worden! Daarnaast is de kans op koolmonoxidevergiftiging veel groter bij een vuile schoorsteen en haard. Met een schone schoorsteen, zoals je hebt na een controle van een schoorsteenveger, weet je dat je je geen zorgen hoeft te maken om brandgevaar of dergelijke vergiftiging.

Je buren

Tot slot is het ook prettiger voor je buren als je een schone schoorsteen hebt. Van de rook uit een schone kachel hebben je buren namelijk geen last, in tegenstelling tot bij een niet gezuiverde kachel. De rook bij een niet gezuiverde kachel is namelijk een brandgeur die vaak als vervelend wordt ervaren door de buren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *