Loading

wait a moment

De voordelen van eikenhout

Gaat u binnenkort verhuizen of verbouwen en bent u van plan een houten vloer te leggen of meubel neer te zetten? Dan is het belangrijk de juiste houtsoort te kiezen. In dit artikelen zetten wij de voordelen van eikenhout op een rij.

Natuurlijke uitstraling

Eikenhout is een houtsoort met een natuurlijke look. Wanneer u eiken meubels koopt of maakt en deze in uw interieur verwerkt, geeft dit een mooi, landelijk resultaat. Daarnaast biedt de uitstraling van eikenhout een rustige, natuurlijke basis, waarmee u makkelijk gekleurde, uitgesproken accessoires kunt combineren.

eikenhout

Duurzaamheid van eikenhout

Daarnaast is eikenhout een duurzame houtsoort, wat betekent dat het hout lang meegaat. Door de hoge duurzaamheid kunt u eiken ook buiten gebruiken, zonder dat u bang hoeft te zijn dat het hout snel verslijt of zal rotten. Maar zeker wanneer u eiken voor binnen gebruikt, hoeft u zich nergens zorgen over te maken.

Hardheid van eikenhout

Naast duurzame houtsoort is eikenhout een harde soort, wat betekent dat het hout niet snel buigt, en dus heel sterk is. De harde structuur van eik draagt niet alleen bij aan de duurzaamheid van het hout, maar zorgt er ook voor dat het hout voor verschillende projecten gebruikt kan worden. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om een eiken vloer te nemen. Eik is immers sterk genoeg om het één en ander te verdragen.

eikenhout

Binnen en buiten

Zoals eerder al aangestipt, is eikenhout zowel binnen als buiten te gebruiken. Door zijn harde structuur en hoge duurzaamheid, gaat eik lang mee onder verschillende weersomstandigheden. Dus ook wanneer van plan bent om eikenhouten meubels voor buiten te maken, is dit mogelijk met deze houtsoort.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel of twijfelt u over welke houtsoort het beste bij u past? Dan is het altijd het verstandigste om contact op te nemen met een houthandel, zoals Houtdirect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *