Loading

wait a moment

De voordelen van kantoorplanten gaan dieper dan alleen esthetiek

Planten voege meer schoonheid en gezelligheid toe aan leegruimtes dan de weelderige bloemen en bladeren van kamerplanten. Kantoorplanten in je werkplek halen is esthetisch verantwoord. Het voegt kleur en leven toe aan de meestal saaie bureauruimtes en – verbazingwekkend genoeg – kunnen deze planten ook sterke gezondheidsvoordelen bieden!

Hoe verhogen binnenhuisplanten geluk en productiviteit?

Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat kantoorplanten werknemers gezonder en gelukkiger houden en zowel psychologische als lichamelijke gezondheidsvoordelen bieden. Kamerplanten verbeteren de luchtkwaliteit: ze geven waterdamp af aan de lucht, waardoor de luchtvochtigheid toeneemt, en dit kan de gezondheid van de luchtwegen en de huid helpen verbeteren door de uitdrogingseffecten van verwarmingssystemen te compenseren. Dit kan een ongelooflijk voordeel zijn voor mensen met ademhalingsproblemen, hoofdpijn en allergie├źn.
Een positief effect van deze verhoogde zuurstoftoevoer verbetert onze stemming, energie en mentale focus. Studies hebben zelfs aangetoond dat planten op kantoor, de werkprestaties verbeterden! Geen wonder dat zoveel nieuwe technische kantoren binnenruimtes bevatten die doen denken aan bossen en tropische oases. Ze zijn niet alleen mooi, ze helpen mensen ook om zich beter te voelen en beter te werken.

Kantoorgroen is meer dan een trend

Mensen hebben een sterke band met de natuur en door de natuur in je directe omgeving te brengen, word je rustiger, meer tevreden en zoals we hebben gezien, meer gefocust. Van buitenactiviteiten zoals bosbaden en natuurwandelingen is aangetoond dat ze de niveaus van stress en angst verbeteren. Alleen al het hebben van kantoorplanten om je heen biedt natuurlijk psychologische voordelen, maar het verzorgen van je planten kan ook helpen om stress en angst te verminderen. Dus de volgende keer dat je je planten water geeft, vertraag, haal een paar keer diep adem en concentreer je echt op wat je doet. Het zal zowel jou als je planten helpen gedijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *