Loading

wait a moment

De voordelen van waterontharding

waterontharding

Waterontharding is een proces waarmee men de hardheid van water kan verlagen. Dit komt door hardkorrels, die het gehalte van calcium en magnesium verlagen waardoor zacht water ontstaat. De waarden van calcium en magnesium worden door speciaal zout uit het water gefilterd. Een waterontharder is dus erg handig in een huishouden, en daarom worden in dit artikel enkele voordelen van een waterontharder genoemd.

Door gebruik te maken van een waterontharder kan men langer genieten van huishoudelijke apparaten, zoals een wasmachine. Dit komt omdat het water dan vrij is van calcium en magnesium die neergeslagen zijn op verwarmingselementen, waardoor het apparaat meer tijd nodig heeft om op temperatuur te komen. En omdat de verwarmingselementen vrij zijn van calcium en magnesium, verbruik je ook minder stroom, waardoor je de aanschaf van een waterontharder sneller terugverdient dan je wellicht denkt.

waterontharding

Daarnaast draagt waterontharding ook een steentje bij aan een beter milieu. Eerder werd al vermeld dat de levensduur van huishoudelijke apparaten langer is dankzij een waterontharder. Door de langere levensduur kan een huishoudelijk apparaat dus langer meegaan en zal deze minder snel aan vervanging toe zijn. Wat ook beter is voor het milieu, is dat er door een waterontharder minder zeepresten worden weggespoeld.

Verder zul je ook met het schoonmaken van het huis merken dat een waterontharder een goede investering is. Door het lage gehalte in calcium in het gefilterde water, merk je dat er geen kalkaanslag meer te vinden is in bijvoorbeeld theekopjes, of op de wanden van de douchecabine.

Ook merk jijzelf dat het water zacht is geworden dankzij een waterontharder. Je merkt bijvoorbeeld dat je haar meer zal glanzen na een douchebeurt. Verder zul je ook minder shampoo en douchecreme nodig hebben tijdens het douchen. Uiteindelijk zal dit laatste ook weer in de portemonnee schelen. En voor mensen met een droge huid is er nog een bijkomend voordeel, namelijk een zachtere huid. Hard water kan huidirritaties veroorzakend, en met zacht water worden veel huidirritaties verminderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *