Loading

wait a moment

De Zwembadmannetjes

Zwembadmannetjes

Het begon met een kleine blog over zwembaden waar ze gratis informatie over zwembaden op delen. Een jaar later ontstond er ook een zwembaden webshop. In de webshop kun je terecht voor allerlei soorten zwembaden. al je zwembadaccessoires en onderhoudsproducten.

De Zwembadmannetjes is opgericht door Mike Bosman en Lars Brakel. De missie van de Zwembadmannetjes is duidelijk: een zwembad in iedere Nederlandse tuin en schoon drinkwater voor iedereen wereldwijd. Wellicht lijkt dit op het eerste oog een vreemde combinatie. Zeker omdat Nederlanders hun zwembad vullen met drinkwater. Toch is dit niet zo vreemd, want hoe kan je ergens verandering in brengen als je van de zijlijn toekijkt?

Duurzaam omgaan met zwembadwater

De Zwembadmannetjes lossen het probleem van waterverspilling op twee manier op. Allereerst informeren ze zwembadeigenaren over het gebruik van water. Zo zorgen ze ervoor dat zwembadeigenaren het water beter weten te onderhouden waardoor het nooit vervangen hoeft te worden. Ja je leest het goed: zwembadwater hoeft nóóit vervangen te worden. Met slimme producten zoals Simply Genius het wateronderhoud systeem voor zwembaden tot 10.000 Liter is het ook nog eens een stuk makkelijker om je water te onderhouden. Simply Genius is ook verkrijgbaar bij de Zwembadmannetjes.

De Zwembadmannetjes en Water For Life

Het tweede wat de zwembadmannetjes doen schoon drinkwater verzorgen voor mensen in arme wijken over de hele wereld. Ze doen dit in samenwerking met Water For Life. Water For Life legt infrastructuur aan om water te krijgen bij iedereen die het hard nodig heeft. Ze kiezen altijd voor duurzame en structurele oplossingen en niet voor eenmalige hulp acties.

Ieder zwembad dat de Zwembadmannetjes wordt gecompenseerd. Wat houd dit precies in? Indien ze een zwembad verkopen waar 10.000 Liter water in gaat, dan doneren ze een bedrag waar iemand voor 10.000 liter water mee kan betalen.

Water For Life

Stichting Water for Life is in 2004 opgericht vanuit het besef dat de Nederlandse kraanwatergebruikers écht een verschil kunnen maken voor iedereen wereldwijd zonder toegang tot goed drinkwater, sanitatie en hygiëne. Daarom zetten de Nederlandse waterbedrijven zich in. Enerzijds om bewustwording te creëren bij haar klanten en samen fondsen te werven. Anderzijds om deze fondsen op een duurzame manier te investeren in het realiseren van duurzame toegang tot drinkwater en sanitaire voorzieningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *