Loading

wait a moment

Dit moet je weten voor licht in je kantoor

Goed licht in een kantoor is uiterst belangrijk. Je wilt natuurlijk je werknemers comfortabel en productief zijn op kantoor. Het juiste licht is hiervoor essentieel. Als je te fel licht hebt kan het oncomfortabel zijn voor de ogen van je werknemers, maar te zacht kan een negatief effect hebben op de productiviteit. Daarom is het belangrijk dat je hier goed over nadenkt. Er zijn verschillende punten om rekening mee te houden als je het type licht uit kiest, zoals de ruimte en natuurlijke lichtinval. 

Welke lampen?

Je kunt wit licht doen zoals bijvoorbeeld een led tl armatuur. Geel, oranje of soortgelijke tinten zijn rustgevender en voorkomen hoofdpijn. Als er niemand na vijven in je kantoor werkt is wit licht ideaal maar in andere gevallen moet je misschien toch kiezen voor wat rustigere licht dat past bij het moment van de dag.

Je kunt natuurlijk ook een led paneel installeren. Die zijn zeer praktisch en geven een mooi egaal licht af. Zorg er wel voor dat naast de led lampen er ook variatie is. Als een persoon in een verblindend witte omgeving zit en dan hetzelfde ervaart wanneer ze naar de WC gaan dan kan dat te veel zijn. Iets variatie is belangrijk voor ieder mens dus zorg ervoor dat jouw kantoor niet monotoon is met de belichting. Je moet echter niet denken dat je discolampen moet gaan ophangen, dat geeft misschien iets te veel afleiding. 

Speel met de schaduwen

Waar licht is ook schaduw, maar deze wil je niet te veel op kantoor hebben. Je kunt ermee wegkomen om overal goedkope witte led panelen te installeren als je het zo doet dat op de juiste plekken schaduw is. Pas wel op dat de schaduwen niet hard zijn. Je werknemers moeten wel nog steeds kunnen zien. Op de plekken waar mensen alleen maar lopen naar een andere plek kan je prima een beetje een halfschaduw laten vallen. Op die manier overweldigd je de werknemer niet, zonder dure lampen te hoeven te installeren.  

Vraag je werknemers

Mocht je nou echt in de knoop zitten met welke verlichting je het beste kan laten installeren. Schroom dan niet om je werknemers te vragen wat zij denken. Zij zijn uiteindelijk de mensen die er profijt van moeten hebben, en het beste hun eigen wensen kunnen verwoorden. Daarnaast zullen zij het ook fijn vinden dat ze inspraak hebben op hun werk omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *