Loading

wait a moment

Een huis kopen, deze kosten komen op je af

sleutels woning

Een woning kopen, het lijkt steeds lastiger in Nederland. Het aanbod is een stuk kleiner dan de vraag, waardoor het dringen is op de woningmarkt. Als je het geluk hebt dat je een woning kunt kopen komen er een hoop kosten op je af. In deze blog zetten we een aantal van deze kosten op een rij. Dit zodat je je goed kunt voorbereiden! 

De hypotheekadviseur en notaris

Bij het kopen van je woning heb je waarschijnlijk een hypotheekadviseur ingeschakeld. Voor het daadwerkelijk kopen van je woning ga je langs de notaris. Zowel de hypotheekadviseur als de notaris kosten je geld. Dit zijn typisch van die kosten waar je niet op zit te wachten, maar het hoort helaas bij het kopen van een woning. 

Klussen & inrichten

Of je nu een nieuwbouwwoning of een gewone woning koopt, je zult in veel gevallen gaan klussen. Meestal is de woning namelijk niet volledig naar jouw smaak. Om je hier thuis te voelen wil je ongetwijfeld aanpassingen gaan doen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een nieuwe vloer in de woonkamer. Online en offline zijn er genoeg aanbieders van vloeren. Je kunt onder andere bij Vloerenhandel en Tapijttegelhandel terecht. 

Gemeentelijke belastingen 

Bij het kopen van een huis komt ook de belasting om de hoek kijken. Zo ben je als eigenaar van een woning verplicht om gemeentelijke belastingen te betalen. Zo betaal je onder andere voor het recht om aangesloten te zijn op het riool.

Ben je met deze kosten? Nee, helaas. Er komt een hoop meer bij kijken. Daarom is het goed om hier voldoende geld voor te reserveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *