Loading

wait a moment

Een thuiswerkplek creëren met deze tips

Nu de meeste mensen (vooral) thuiswerken, kun je maar beter een fijne werkplek creëren voor jezelf, zodat je optimaal kunt presteren. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk, een goede werkplek creëren? Lees verder voor handige tips.

Kies een handige plek

Je wilt natuurlijk niet zomaar midden in de woonkamer gaan werken. Idealiter creer je een plekje in een afgezonderde ruimte, zodat je niet gestoord wordt en de plek als een echt kantoor voelt. Beschik je niet over een extra kamer, dan kun je ook goed een eigen ruimte creëren in de woonkamer of keuken. Probeer te zorgen voor een duidelijke afscheiding, zodat het echt jouw plekje wordt.

Zorg voor rust

Wanneer je omgeving netjes en opgeruimd is, is het vaak makkelijker om je beter te concentreren. Zorg dus voor een opgeruimd huis met niet teveel overbodige spullen om je heen! Bovendien raak je door troep al snel afgeleid, waardoor je je werk niet meer goed kunt doen. Je kunt het beste in een kamer gaan zitten met zo min mogelijk spullen. Uiteraard kun je wel een fijne stoel vlakbij je bureau zetten, zodat je af en toe even kunt ontspannen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Velvet stoel, van Skogen

Beweeg tussendoor

Vergeet niet om tussendoor af en toe te bewegen. Je hoeft echt geen wandelingen van een uur te gaan maken, maar ieder uur even opstaan om te strekken en eventueel wat te wandelen is al goed. Dit kun je ook doen door bijvoorbeeld te gaan wandelen terwijl je een call hebt, of door met je buren even een rondje om het huis te gaan. 

Ook even wat te drinken pakken telt als beweging en bovendien zorg je er zo ook nog eens voor dat je genoeg vocht binnenkrijgt op een dag. Genoeg manieren om tussendoor aan beweging te komen dus! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *