Loading

wait a moment

Gevel impregneren: wat is het en wat zijn de voordelen?

Gevel impregneren

Uw gevel heeft het flink te verduren en verdient daarom enkel de beste zorgen. Doorslaand vocht als gevolg van het niet behandelen van de voorgevel zorgt voor tal van ongewenste effecten zoals beschadiging van de binnenmuren, schimmelplekken en zelfs een hogere energierekening door een lager isolatieniveau. Redenen genoeg dus om uw gevel professioneel te (laten) onderhouden. Impregneren biedt zoveel voordelen dat u er zelfs niet over zou moeten nadenken.

Wat is het?

Bij het impregneren van uw gevel wordt er een waterafstotende vloeistof aangebracht op de gevel wat zorgt voor een verminderde zuigkracht van de stenen. Het water dat op uw gevel terechtkomt, wordt dus niet meer opgenomen en kan niet langer voor schade en vervuiling zorgen. U kan het eigenlijk zien als een soort van beschermlaag, maar dan wel een die op u op verschillende vlakken voordelen oplevert.

De voordelen

 

Gevel impregneren

Uw woning beschermd tegen doorslaand vocht

Doordat water niet meer kan binnendringen in de pori├źn van de stenen, zijn zowel uw buiten- als binnenmuur beter beschermd. Voor de gevel zelf is het belangrijk bij vriesweer dat de stenen niet meer kunnen barsten als gevolg van water in de steen die bevriest en zo uitzet en barst. Voor de binnenmuren zorgt het ervoor dat er zich geen schimmelplekken meer zullen vormen, dat het pleisterwerk niet afbrokkelt en dat uw behang lang mooi blijft.

Uw gevel blijft langer proper

De waterafstotende laag zorgt er niet alleen voor dat water geen kans meer maakt, ook mossen, algen en ander vuil zullen zich niet langer kunnen vasthechten aan de muur wat voor een mooier uitzicht van uw woning zorgt.

Een verlenging van de levensduur

Omdat uw woning niet langer blootgesteld wordt aan doorslaand vocht, zal dit de levensduur van uw gevel verlengen. U zal veel minder snel uw gevel zelf moeten herstellen als gevolg van stenen die barsten of voegen die loslaten. Het impregneren van uw gevel kost aanzienlijk minder dan een volledige herstelling ervan ten gevolge van opgelopen schade.

Waardevermeerdering

Uw gevel impregneren zorgt voor een mooier uitzicht en zal een propere aanblik bieden waardoor het de waarde van uw woning zal verhogen. De isolerende werking zorgt voor een lagere energierekening, wat natuurlijk ook belangrijk is vandaag de dag voor de waardebepaling van een woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *