Loading

wait a moment

Handige veiligheidstips voor thuis

sleutelkluis voor buiten

Je thuis moet de plek zijn waar je je op je veiligst voelt. Als we denken aan een veiligheid, is het onder andere belangrijk om je huis te beveiligen tegen inbraak en brand. In dat kader is er een aantal dingen die je kunt doen om de veiligheid te bevorderen. In dit artikel geef ik je een aantal handige tips die je helpen om de veiligheid van je woning te waarborgen.

Zorg voor een goede kluis

Iedereen heeft wel dierbare en waardevolle spullen in huis. Items waarvan we het verschrikkelijk zouden vinden als ze ooit van ons gestolen zouden worden of als ze door brand verloren zouden gaan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan documenten, waardevolle foto’s, sieraden of grote aantallen contant geld. Om deze spullen zo goed mogelijk te beschermen is het verstandig om ze op te slaan in een kluis. Ga bij voorbaat voor een kluis die je eigendommen beschermt tegen zowel brand als diefstal.

Neem een kijkje op https://www.kluizenwinkel.com voor een uitgebreid aanbod aan kluizen.

Bewaar je sleutels op een veilige plek

Veel mensen kiezen ervoor om reservesleutels onder een deurmat of bloempot te bewaren. Het zal je niet verbazen dat deze sleutels voor inbrekers gemakkelijk te vinden zijn. Om te voorkomen dat inbrekers op deze manier je huis binnenkomen, is het slim om reservesleutels te bewaren in een goede sleutelkluis.

Laat het lijken alsof er iemand thuis is

Ga je er een weekendje tussenuit of ben je een paar weken op vakantie? Wek dan de illusie dat er iemand thuis is. Dit kun je bijvoorbeeld doen door gebruik te maken van slimme verlichting. Denk daarbij bijvoorbeeld aan verlichting met een timer of – beter nog – verlichting die met een app op afstand te bedienen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *