Loading

wait a moment

Het verven van muren met spuitwerk? Dat bespaart je veel gedoe

muren spuitwerk

Niets is zo lastig als een muur mooi en recht verven met overal dezelfde dekking. Zeker bij een muur met structuur is dat zonder ervaring en kennis nagenoeg onmogelijk. Muren met spuitwerk kleuren is echter ook iets dat je kunt uitbesteden. Als je het graag zelf wil doen, staat er bovendien op het internet volop informatie over hoe je dit aanpakt.

muren spuitwerk

Wat is spuitwerk?

Je kunt muren verven met een roller en kwasten, uiteraard. Je kunt het echter ook doen met een verfspuit tegenwoordig. Dit is een speciaal apparaat dat automatisch de verf op de muur spuit. Je stopt er simpelweg de verf in die je wil gebruiken en dan kun je met verschillende opzetstukken de verf op de muur spuiten. Denk nu niet dat het een heel makkelijke klus is: het is echt een vak apart. Het maakt verven echter wel makkelijker en vooral sneller voor deskundige schilders. 

Voordelen van spuitverf op de muur

Wist je dat er meerdere redenen zijn waarom ook ervaren schilders steeds vaker voor een spuitverf kiezen? Er zijn namelijk een aantal sterke voordelen aan deze techniek:

  • het gaat sneller dan verven met rollers en kwasten
  • het zorgt voor een egaler resultaat op elk punt van de muur
  • het is ideaal voor structuurverf en muren met veel structuur erin

Een vak apart

Heb je wel eens een muur geschilderd met stevige structuur erin? Of heb je wel eens een muur in een lichte kleur proberen te schilderen terwijl deze eerst heel donker was? Verven is al lastig genoeg maar in die situaties is het echt een vak apart. Je moet je daarom realiseren dat het uitbesteden van schilderen niet iets is dat je doet omdat je te lui bent om zelf te schilderen. Je doet het omdat je het beste en mooiste resultaat wil, en daarvoor is deskundigheid nu eenmaal nodig.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *