Loading

wait a moment

Hier moet je op letten als je een dekbed aanschaft

Slaap je zo af en toe niet zo lekker? Dat kan onder andere te maken hebben met je bed. Elk onderdeel van het bed hoort comfortabel te zijn zodat je een goede nachtrust hebt. Zonder een goede nachtrust functioneer je niet optimaal. Het dekbed is om die reden een belangrijk onderdeel. Is je oude dekbed toe aan vervanging of wil je graag een beter dekbed? Lees dan snel verder. Hieronder worden namelijk een aantal tips gegeven voor het aanschaffen van een dekbed.

De vulling van het dekbed

Niet elk dekbed heeft dezelfde vulling. Tegenwoordig is er best een grote collectie waar je uit kan kiezen. Elke vulling brengt zo zijn eigen voor- en nadelen mee. Zo heb je synthetische dekbedden op de markt. Deze dekbedden zijn qua prijs erg gunstig, maar over het algemeen gaan ze wat korter mee dan andere dekbedden. Een synthetisch dekbed wordt onder andere door kinderen gebruikt. Je kan een synthetisch dekbed namelijk gewoon wassen in de wasmachine.

Veel mensen kiezen voor een dons dekbed. In tegenstelling tot een synthetisch dekbed is een donzen dekbed vaak aan de prijzige kant. Een donzen dekbed zorgt wel voor een goede isolatie in de nacht. Heb je het vaak koud tijdens het slapen? Dan is een dekbed ganzendons eigenlijk perfect. Hiernaast is een donzen dekbed heel licht waardoor je bijna zou denken dat je niet onder een dekbed ligt.

Meest geschikte warmteklasse

Het spreekt misschien voor zich, maar bij dekbedden zijn er verschillende warmteklassen. Dat is eigenlijk best wel logisch natuurlijk. Niet iedereen heeft het namelijk even warm tijdens het slapen. Het is daarom belangrijk dat je van tevoren goed bedenkt wat jouw behoefte is. Op basis van die informatie kan je bepalen in welke warmteklasse je eigenlijk valt.

Heb je het eigenlijk altijd koud? Dan is de eerste warmteklasse waarschijnlijk perfect voor jou. Zulke dekbedden zorgen voor heel veel warmte in de nacht. Een dekbed met de tweede warmteklasse is iets minder warm. De derde warmteklasse wordt vaak gezien als een dekbed dat je het hele jaar door kan gebruiken. Is het altijd te warm tijdens het slapen? Dan is de vierde warmteklasse een goede optie. Dit zijn namelijk dunne dekbedden.

Perfecte maat van het dekbed

De maat van het dekbed is ook een belangrijke factor waar je aan moet denken tijdens het winkelen. Een te groot dekbed is namelijk niet heel erg comfortabel. Je kan je dan over het algemeen niet zo vrij bewegen als je zou willen. Een te klein dekbed is natuurlijk ook vervelend, omdat je jezelf niet goed kan bedekken. Dat is in de winter niet zo handig.

De beste tip voor het bepalen van de maat van het dekbed is om te kijken naar de afmetingen van je bed. Daarmee kan je namelijk al snel de juiste maat voor je dekbed vinden. Voor eenpersoonsbedden wordt vaak aangeraden om een 140 bij 200 centimeter dekbed aan te schaffen. Heb je een normaal tweepersoonsbed? Dan kan je een dekbed van 200 bij 200 centimeter aanhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *