Loading

wait a moment

Hoe creëer je de perfecte badkamer?

badkamer

De badkamer… Je start er de dag mee. Je sluit het ermee af. En heel af en toe kom je er helemaal tot rust. Met een heerlijk, schuimend bad of een ontspannen, geurende douche. Deze momenten wil je natuurlijk zo comfortabel mogelijk maken. Ben jij van plan om jouw badkamer een complete make-over te geven of zelfs te renoveren? In deze blog geven de specialisten van Spirototaal je een paar waardevolle tips. Alles om dat ultieme moment van ontspanning tot bloei te laten komen.

1. Kies een goed ventilatiesysteem

Schimmel. Nare geurtjes. Vochtplekken. We worden er niet blij van, maar toch associëren veel woningeigenaren de badkamer met deze problemen. Niets is zo demotiverend als een bad nemen en denken aan het feit dat je binnenkort met schimmelspray aan de slag moet. Om dit te voorkomen kun je een of meerdere badkamerventilatoren laten plaatsen. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende varianten, zoals:

  • buisventilatoren
  • plafondventilatoren
  • muurventilatoren

Welke je ook kiest: hiermee krijgen vochtproblemen en schimmels geen kans. Welke variant het beste bij jouw badkamer passen, kun je bespreken met een specialist. Zoals: Spirototaal!

2. Ga voor keurmerken, certificaten en garantie

Het oppoetsen of renoveren van een badkamer is niet goedkoop. Daarom zal men vaak geneigd zijn om voor de goedkopere materialen te kiezen. Wij raden dit echter af. Veel van dit soort budgetproducten beschikken namelijk niet over de gewenste keurmerken en andere certificaten. De kwaliteit valt dan ook vaak tegen. Ga ook van tevoren na welke garanties er bij een product worden gegeven. Dit geeft een veilig gevoel.

3. Maak de ruimte waterdicht

De badkamer is een vochtige ruimte. Er ligt na het douchen wel eens een plasje op de vloer. En ook bij het douchen stijgt er wel eens een warme damp omhoog. Om te voorkomen dat dit voor waterschade zorgt, is het belangrijk dat de ruimte goed waterdicht wordt gemaakt. Dit kan bijvoorbeeld door een waterdichte laag onder de tegels aan te brengen. Er zijn ook andere producten op de markt, die hierbij helpen.

4. Installeer een goede douchegoot

Gemiddeld gebruiken we per huishouden zo’n 500 liter water per dag. Veel daarvan is uit de badkamer afkomstig. Een douchegoot krijgt dus veel te verduren. Zorg er daarom voor dat deze over voldoende afvoercapaciteit beschikt en minimaal 10 tot 15 jaar mee kan. Kies voor een betrouwbaar merk van hoge kwaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *