Loading

wait a moment

Hoe verbeter ik de akoestiek in huis?

Ben jij net klaar met het (ver)bouwen van jouw huis en ervaar je problemen met de akoestiek? Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een industriële inrichting: weinig meubels, veel beton en een tegelvloer. Hierdoor wordt het geluid niet geabsorbeerd en ontstaat er een galmend geluid in de woonkamer. Wat kun je hieraan doen?

Vloer

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een harde vloer (tegels, pvc). Deze materialen bevorderen de akoestiek niet. Voordat je de vloer gaat leggen, is het slim om een geluidsisolerende ondervloer te plaatsen. Mocht je daarna last hebben van een slechte akoestiek, kun je bijvoorbeeld een vloerkleed neerleggen.

Raambekleding

Sommigen vinden raambekleding niet mooi, dus laten ze dit achterwege bij de inrichting van het huis. Toch is het verstandig om raambekleding op te hangen: zo verbeter je de akoestiek. Je raad het misschien al, maar hoe voller en dikker de raambekleding, hoe beter de akoestiek is. Voor welke raambekleding ga jij? Worden het houten jaloezieën op maat van bijvoorbeeld Jaloezieshop.com of dikke gordijnen?

Meubels

Je zult merken dat de akoestiek niet optimaal is, wanneer je weinig of geen meubels in de woonkamer hebt staan. Meubels zorgen ervoor dat geluid niet gekaatst wordt. Alle items die jij in jouw woonkamer plaatst, hebben effect op de akoestiek: planten, stoelen en lampen. Hoe meer, hoe beter!

Kunst

Ook kun je items aan de muren toevoegen. Wanneer jij schilderijen ophangt, zul je merken dat het geluid minder galmend wordt. Let er op dat er geen glas voor de lijsten zit, dit zal namelijk averechts werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *