Loading

wait a moment

Hoe werkt infrarood verwarming

infrarood verwarming

Wanneer mensen het hebben over infrarood verwarming warmte en IR-warmte, denken de meeste mensen aan terrasverwarmers, die rood opgloeien.

Je stelt jezelf waarschijnlijk veel goede en belangrijke vragen om duidelijk te krijgen of het mogelijk is om Infrarood IR Warmte te gebruiken voor verwarming binnenshuis?

Het is, met de nieuwe generatie Infrarood verwarming die niet gloeit en niet branderig aanvoelt, maar gewoon lekker warm en comfortabel is om mee in de huiskamer te zitten. IR-warmte (of infraroodwarmte) wordt ook stralingswarmte genoemd en er zijn drie soorten.

infrarood verwarming

Wat is infrarood warmte?

Infrarode straling (IR) is elektromagnetische straling die een langere golflengte heeft dan zichtbaar licht, maar korter dan microgolfstraling. De naam infrarood betekent “onder rood” (van Latijn infra, “onder”). Het is de lichtkleur met de langste golflengte. Drie soorten infrarode warmtestralen die van belang zijn bij verwarming:

  • Kortegolfstralen, dit zijn de stralen die we zien in de verlichte terrasverwarmers met een hoge bedrijfstemperatuur – tot 1200°.
  •  Medium stralen, die we zien in industriële kachels of in terrasverwarmers met onzichtbaar licht. Bedrijfstemperatuur tot 380°.
  • lange golf stralen gebruikt voor verwarming binnenshuis, omdat ze een bedrijfstemperatuur hebben van 70° tot 140°.

Infrarood warmte – lange golf infrarood warmtestraling

Langgolvige infrarode warmtestraling – een deel van het natuurlijke lichtspectrum van zonlicht, zonder de gevaarlijke Uv-stralen. Langgolvige infrarode warmtestraling is van dezelfde familie als de gewone infrarode straling van lichtspectra, maar met een langere golflengte dan zichtbaar licht. Met het menselijk oog kun je de langegolf-warmtestraling niet zien, net zomin als je de schadelijke Uv-stralen kunt kan zien.

De energie van langgolvige infrarood straling is belangrijk voor alle levende wezens op onze planeet. Infrarood verwarming maakt gebruik van FIR (Far Infrared Technology) FIR-stralen maken deel uit van het natuurlijke lichtspectrum van zonlicht, maar zonder de huidbeschadigende Uv-stralen. FIR-straling is van dezelfde familie als gewone infrarode warmtestraling uit het lichtspectrum – maar met een langere golflengte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *