Loading

wait a moment

Houd bij een verbouwing de vochtconcentratie in gedachten

Wil jij binnenkort gaan beginnen aan de verbouwing of renovatie van een woning of bedrijfspand? En ga je hierbij werkzaamheden uitvoeren als het stucken van een plafond of muur en schilderen? Dan is de kans vrij aannemelijk dat hiervoor materialen gebruikt worden die op waterbasis zijn. Hierdoor neemt de vochtconcentratie in de woning of het pand toe. Belangrijk is dat je hier aan denkt, omdat een hoge vochtconcentratie tot problemen kan leiden op den duur. Gelukkig zijn er diverse mogelijkheden waarmee je de vochtconcentratie kunt verlagen. In dit artikel vertellen we je hier alles over en wat er kan gebeuren als je hier geen aandacht aan geeft.

De gevolgen van een te hoge vochtconcentratie

Wanneer je geen aandacht besteed aan het hebben van een te hoge vochtconcentratie kan dit flinke gevolgen hebben. Zo zorgt te veel vocht in muren en plafonds ervoor dat de isolatiewaarde afneemt, houten constructies kunnen gaan uitzetten en de sterkte van bouwmaterialen aangetast worden. Verder kan het ook resulteren in een muffe lucht en is er ook de mogelijkheid tot schimmelvorming. Allemaal gevolgen die we natuurlijk het liefst allemaal vermijden. Gelukkig zijn hier diverse manieren voor, waarvan er twee het populairst zijn: drogen met een bouwdroger of drogen op natuurlijke wijze.

Waarom in Nederland de bouwdroger de enige optie is

Drogen op natuurlijke wijze zal voor veel mensen de voorkeur hebben. Echter is er één probleem: we leven in Nederland, waardoor het openzetten van de ramen en deuren om te drogen geen extreme effecten zal hebben. Het op natuurlijke wijze laten uitdrogen/uitharden kan op deze manier wel 18 maanden duren. Dit is een tijdsbestek die niet veel mensen hebben. Men komt dan al gauw uit op de bouwdroger. Deze droogt de ruimte in slechts enkele weken tot maanden. Wil je gebruikmaken van een bouwdroger en is het kouder dan 12 graden? Dan doe je er verstandig aan om er één te kopen met een warmtepomp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *