Loading

wait a moment

Hulp bij het kiezen van de perfecte hal verlichting.

Hier zijn enkele tips om beter gebruik te maken van hal verlichting zodat je de perfecte gastvrijheid biedt.

De hal verlichting is qua decoratie een bijzonder verwaarloosde plek, omdat het vaak donker is. Hoe benadruk je het esthetische potentieel ervan? Welke effectieve verlichting moet je kiezen om je decoratie te accentueren en deze ruimte eindelijk aangenaam te maken? Een serie ophangingen met karakter Een populaire oplossing voor interieurontwerpers is de serie ophangingen, in het bijzonder designerstukken. Hang ze relatief laag op, want het zijn de eerste decoratieve elementen van de hal verlichting. Kies idealiter voor energiezuinige led-hanglampen.

Een enkele ophanging

Vroeger, als je maar één stopcontact hebt, zoals gewoonlijk, wanhoop dan niet! Kies voor een enkele, vrij krachtige ophanging, bij voorkeur een gesigneerd model. Met een gekleurde muur, schilderingen en een origineel tintje is de aankleding van bijvoorbeeld een hal ondanks een enkele plafonduitlaat zeer geslaagd.

Een reeks LED-spots

Hier is de oplossing die het meest wordt gebruikt in nieuwe gebouwen. Het is ook geschikt voor renovaties, maar vereist een afvlakking van het plafond om de draden te passeren en het apparaat dat de plekken zal opnemen (reserveer ongeveer 10 cm). Vermijd halogeensystemen die veel warmte afgeven en niet geschikt zijn om tegen de isolatie in het verlaagde plafond aan te schuren. Ze zijn sowieso veel energie-intensiever. De gekozen plekken zijn in principe eenvoudig en vast. Hier is het systeem meer bestudeerd met dubbele kantelbare spots en een uitsparing in het midden van het plafond om ze te accentueren. Wanneer het plafond een speciaal element heeft dat belangrijk is om te behouden, zoals de balken hier, is het mogelijk om slechts één zijstrip aan te brengen om de spots en de elektrische draden discreet te integreren.

Spots op rails

Voor een oplossing op rails is het niet zinvol om een ​​verlaagd plafond toe te voegen en daardoor centimeters kwijt te raken. De rail voorzien van meerdere spots wordt direct aan het plafond vastgemaakt. Deze oplossing is niet alleen praktisch, maar geeft ook een kleine industriële kant aan de hal verlichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *