Loading

wait a moment

IJslands schapenvacht voor nog meer warmte in huis

Op zoek naar een mooi langharig IJslands schapenvacht? Goed idee! Het staat echt prachtig in elk interieur – van landelijk tot modern. En daarbij creëer je meteen ook nog meer warmte in je woonkamer of slaapkamer. Heerlijk wanneer de koude wintermaanden voor de deur staan. Maar ook in de fijne lange zomerdagen is een schapenvacht ideaal. Je kunt het namelijk ook prima buiten gebruiken. Drapeer het over de tuinbank of de tuinstoel. En kies je voor een 100% echt IJslands schapenvacht, dan haal je pas echt een natuurproduct in huis.

100% IJslandse schapenvachten in elke kleur

100% echte IJslandse schapenvachten zijn gelooid op een natuurlijke manier. De Europese looiers gebruiken daarbij bijvoorbeeld geen chemische – en dus schadelijke – middelen. Dat maakt dat het vacht veilig is voor mens en dier. Dus ook jouw trouwe viervoeter kan er mooi zijn of haar dutje op doen. 

Ondanks dat ze dus echt zijn, zijn de vachten er in allerlei kleuren. Van wit naar bruin en van bruin naar zwart. En van een gevlekt tot effen. Erg leuk om bijvoorbeeld én een effen én een gevlekte vacht te kopen. Kun je leuk mee combineren. De natuurlijke kleuren dus. Wit is erg populair, maar ook zwart en bruin wordt veel verkocht. 

Wil je echt iets heel anders? Kijk dan eens tussen de gekleurde vachten in onder andere bordeaux rood, oker geel of donker groen. Inderdaad niet de kleuren die je bij een (IJslands) schaap zou tegenkomen, maar daarom juist wel erg uniek en extra opvallend. 

Specificaties:

IJslandse schapenvachten hebben een brede rug, en dat zie je terug in de specficaties van een gemiddeld vacht:

  • Lengte: ca 90 – 110 cm
  • Breedte: ca 50 – 70 cm
  • Haarlengte: 15 cm

Onderhouden van het vacht 

Een echt schapenvacht is relatief onderhoudsvrij. Je hoeft het niet uit te wassen met water en zeep. Eigenlijk moet je zo weinig mogelijk doen met water, aangezien een vacht helemaal niet goed tegen vocht kan. Als het leer nat wordt en het daarna opdroogt, wordt het stug of kan zelfs gaan krimpen. Dus een wasmachine is zeker uit den boze. 

Toch kan het natuurlijk voorkomen dat er vlekken ontstaan. En op een dusdanige manier dat je het liefst het vacht wél in de wasmachine zou willen doen. Een paar tips hoe je toch je schapenvacht kunt onderhouden / kunt wassen:

  • Alleen stomen. Gebruik daarvoor schuim voor wolreiniging. 
  • Handwassen kan alleen in koud water. Eventueel met een beetje mild en vloeibaar wasmiddel. 
  • Schudden om het overtollige water te verwijderen
  • Leg het vacht niet in de droger, in de zon of andere warmtebron
  • Rek het vacht even op tijdens het drogen. Dat maakt het leer soepeler. 

Echt IJslands schapenvacht kopen?

Er zijn enkele zeer goede betrouwbare (online) winkels waar je naar hartelust kunt shoppen voor jouw IJslands schapenvacht. Zij bieden je een ruime collectie met tal van (natuurlijke) kleuren aan en weten je ook alles te vertellen over het natuurlijke looiproces van de vachten. Schapen worden overigens nooit gehouden omwille van hun vacht, maar zijn een restproduct van de vleesindustrie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *