Loading

wait a moment

Inbouwverlichting

inbouwspots

Wanneer je een kamer gaat verlichten moet er een keuze gemaakt worden. Hoe wordt de kamer verlicht? Een veel gebruikte manier om een eet- of woonkamer te verlichten is door inbouwspots te gebruiken. De inbouwspots zijn erg stijlvol en minimalistisch. De dimbare lampen (die er meestal inzitten) zorgen ervoor dat de kamer sfeervol wordt verlicht.

Wat is een inbouwspot precies?

Een inbouwspot is verlichting die direct in het plafond wordt gemonteerd. Naast dat LED inbouwspots in veel verschillende kleuren te koop zijn is het ook interessant om te kijken naar de lampen die erin gaan. Voor een eet of woonkamer is het fijn om wat warmer licht aan te schaffen, verder in dit artikel lees je hier meer over. Een wat duurdere optie, maar erg sfeervol, zijn smart lights. Dit zijn lampen waarbij je via de telefoon de kleur kan instellen.

inbouwspots

Duurzame LED inbouwspots

Wanneer je bewust bezig ben met het verduurzamen van je woning is het ook mogelijk duurzame inbouwspots te kopen. Gelukkig zijn er dan inbouwspots in alle maten, kleuren en vormen aan te schaffen. Wat maakt de inbouwspots duurzaam? De inbouwspots zijn dan gemaakt van duurzaam gerecycled materiaal, hebben zeer zuinige LED verlichten, die tussen de 60 en 80 procent energie besparen. Het is van belang dat de inbouwspots plaatselijk geproduceerd worden, zodat ze dan niet (onnodig) veel uitstoten bij het transporteren.

Weke lichtkleur moet ik hebben voor mijn inbouwspots?

Voordat je over gaat tot het kopen van inbouwspots is het belangrijk je te verdiepen in welke lichtsterkte je nodig hebt. Zo heb je daglicht lampen (5000k) de felle lampen worden het meest gebruikt in de zorg. Verder heb je ook koel wit licht (4000k), dit is ook redelijk fel wit licht, wat geschikt is voor kantoren. Voor in een woonruimte is warm wit het meest geschikt, denk dan aan woon- en eetkamers. Tot slot is er ook zeer warm wit licht, dit wordt gebruikt in restaurants, maar ook in slaapkamers (2200k-2700k).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *