Loading

wait a moment

Interieurbasics

In het gebied van kleurenschema’s tot vloerkleden, de wereld van het interieur kan overweldigend beginnen aan te voelen als je er in een keer probeert in te duiken. Gelukkig zijn er een paar principes van interieurontwerpen die een geweldige plek zijn om je op weg te helpen- of je nu werkt met het huis van een klant ontwerpt of je eigen huis een make-over wilt geven.

Wat is Interieur?

Interieur is een beroep dat zich richt op architectuur en ruimteplanning, het creëren van samenhangende en esthetisch aantrekkelijke ontwerpen voor interieurs en bedrijven. Professionele interieurontwerpers vereisen gerichte scholing en formele training.

De basisprincipes van interieur: 3 designprincipes

Wanneer je aan de slag met je ontwerpen, zijn er een paar interieurbasics in gedachten te houden:

  • Stijl. Het selecteren van een interieur stijl in het begin zal je helpen omjew ruimte samenhangend en gericht. Er zijn tal van decoratie stijlen om uit te kiezen- zoals armoedige chique, Toscaanse, mid-eeuwse moderne, industrieel, Scandinavische, of boerderij-en velen van hen komen met hun eigen, unieke design elementen, kleurenschema’s of kleurenpaletten, raam behandelingen, plattegronden, en zelfs stijlen van muur-kunst. Denk bijvoorbeeld aan de stalen deuren met glas of de stalen taatsdeuren uit een fabriek die thuishoren in het industriële interieur.

Maak kennis met verschillende stijlen, waaronder welke ontwerp trends op dit moment populair zijn, om een voorproefje te krijgen van welke stijlen en het versieren van ideeën die je leuk vindt.

  • Brandpunt. Elke kamer moet een centraal punt hebben: een interessant of mooi stuk, zoals een kunstwerk, een open haard of een mooie bank, dat de aandacht van de kijkers trekt. Zorg ervoor dat je hier niet overboord gaat: als je te veel brandpunten in een woonruimte hebt, zal het overweldigend en ongeconcentreerd gaan voelen.
  • Evenwicht. Om evenwicht te bereiken in elke kamer, moet je het visuele gewicht van je meubels en accenten verdelen. Houd rekening met schaal (grote en kleine items), textuur (harde en zachte items) en positie (hoog, ooghoogte en lage plaatsing en plaatsing links en rechts). Als je aandacht besteedt aan subtiele contrasten in één ruimte, kun je kamers creëren die compleet en evenwichtig aanvoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *