Loading

wait a moment

Interieurtips voor liefhebbers van rustiek en industrieel design

Het is geen geheim dat een rustieke inrichting de design wereld stormenderhand heeft veroverd. Sinds kort is de geliefde decor trend een stukje moderner met behulp van industriële allure. Heel aantrekkelijk vanwege de moeiteloze styling, met zichtbare baksteen, onafgewerkte lijnen en ongeraffineerde mechanische vindingrijkheid. Dit soort styling is een blijvertje. De volgende ideeën zullen je inspireren om een rustieke, industriële inrichting voor jouw woning te proberen. Hier zijn enkele tips om je te helpen jouw eigen rustieke industriële huis te creëren. 

1. Voeg industrieel geïnspireerde kranen toe

Bij de industriële look draait alles om bruikbaarheid en pretentieloze looks gecombineerd. Houd het industriële thema in jouw huis sterk door het te integreren in iets dat jij (en bezoekers) niet alleen zien, maar ook elke dag aanraken: De kranen. Dit kun je toevoegen aan bijvoorbeeld henrad radiatoren in huis.

2. Houd een industrieel kleurenpalet aan

Een belangrijk kenmerk van de meeste industrieel geïnspireerde huizen en magazijnen is een minimaal en vaak zeer neutraal basis kleurenpalet, met kleur toegevoegd in de vorm van accenten zoals kunstwerken, kranen, textiel, vloerkleden en serviesgoed. Probeer vast te houden aan een basispalet van verschillende grijstinten, van licht tot brons, zwart-witte accenten opgewarmd met hout en warme tinten van baksteen en leer. Je kunt dan op andere manieren lagen in kleur.

3. Wees niet saai met je opslag

Wees creatief en sla de saaie, matte plastic containers over als je opberger te zien is – gebruik vintage dozen, oude houten theekisten, rustieke manden, Mason-potten, metalen blikken en wat je maar kunt bedenken. Ik ben dol op die oude metalen archiefkasten – je kunt een goedkope in een mooie donkere inktachtige kleur spuiten en ze hoeven niet beperkt te blijven tot werkruimtes, je kunt ze ook in je woonkamer of in een slaapkamer gebruiken voor een industriële aanraken.

4. Mix je materialen en texturen

Er is niets plat, saai of eendimensionaal aan de look van een magazijn conversie. Mix je texturen, kleuren en materialen voor die oude, versleten look – denk aan teruggewonnen hout, leer, metrotegels, beton, verweerd metaal, oud servies en borden, vintage bestek dat niet bij elkaar past op het aanrecht in potten, enz. De industriële look is een look die alleen wordt beperkt door je fantasie!

5. Wees selectief met je verlichtingsschema

Een van de dingen die ik leuk vind aan de industrieel geïnspireerde look, is dat als je huis verouderde plafondverlichting heeft (zoals de mijne), je de aandacht ervan kunt afleiden en het feit kunt verhullen met prachtige lampen en leuke verlichting. Denk aan utilitaire lampen – gloeilampen, scheepslamp en hanglampen genesteld in draad- en metalen kooien. Ik zou elke dag mooie lampen en verlichting kiezen in plaats van heldere plafond-LED’s – veel sfeervoller en interessanter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *