Loading

wait a moment

Je woning te koop zetten: om deze 5 redenen doe je dat met een verkoopmakelaar

Makelaar

Het verkopen van een woning is een proces waar veel tijd, werk en emotie in zit. De eerste keuze die je hierbij moet maken is of je wel of geen verkoopmakelaar inschakelt. Je zou namelijk ook kunnen beslissen de verkoop helemaal zelf in goede banen te leiden. Toch heeft het inschakelen van een van de makelaars in Amsterdam voor veruit de meeste woningverkopers de voorkeur. Hieronder lees je over vijf redenen waarom dat zo is.

Objectief en zakelijk

Bij elke stap in de woningverkoop legt de professionele verkoopmakelaar een grote mate van objectiviteit en zakelijkheid aan de dag. Dit is belangrijk, want jij als verkoper bent natuurlijk ook emotioneel betrokken bij de gebeurtenissen. De objectiviteit van de makelaar helpt je dan alles in het juiste perspectief te zien en reële keuzes te maken. 

Advies verkoopprijs

De objectiviteit en de ervaring van een verkoopmakelaar zal leiden tot een gedegen advies wat betreft de verkoopprijs die je voor je woning kunt vragen. Dit advies zal mede gebaseerd zijn op het zoekgedrag van consumenten en de huidige marktsituatie.

Woningpresentatie

Wanneer je op internet en eventueel via een brochure een fraaie woningpresentatie wilt, dan is de samenwerking met een verkoopmakelaar bijna onontkoombaar. Zo’n makelaar beschikt immers over specialisten en tools om zo’n presentatie snel en voor een gunstige prijs voor elkaar te krijgen.

Ervaring met onderhandelen

Veruit de meeste verkoopmakelaars hebben een pak aan ervaring op het gebied van onderhandelen. Deze ervaring komt jou als woningverkoper goed van pas op het moment dat het tot biedingen komt. 

Administratie

Vooral het opstellen van tijdelijke en definitieve koopcontracten zijn taken waarbij veel administratieve rompslomp komt kijken. Heel makkelijk is dit bovendien niet, want er zijn ook regels en wetten waar je je aan moet houden. Welnu, een verkoopmakelaar neemt je dit tijdrovende werk mooi uit handen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *