Loading

wait a moment

Koop je een bed dan koop je alleen een bedombouw!

Knap SFeertje

Wil je een nieuw bed bestellen dan is het belangrijk te weten wat een bed is. Als je een bed besteld op internet dan bestel je alleen de ombouw. De bedbodem, de matrassen en het beddengoed moet je apart bestellen. Een bedombouw moet passen bij je interieur, maar moet ook passen in je slaapkamer. Daarom is het verstandig om vooraf te meten hoe groot de bedombouw maximaal kan zijn. Eenpersoons bedden kun je kopen in de breedte maten 70, 80 of 90 centimeter, tweepersoons bedden in 140, 160 of 180 cm. De lengtematen van een eenpersoons of tweepersoons bed zijn standaard 200 cm. Tegenwoordig kun je ook extra lange of extra brede bedden kopen. De bedbodem en de matrassen moeten dan ook geleverd kunnen worden in die extra lange of brede maat, evenals het beddengoed.

Wat is het voordeel van een bedombouw met lattenbodem en matras

Wanneer je kiest voor een bedombouw kun je daar één of twee lattenbodems in leggen. Steeds vaker wordt gekozen voor elektrisch verstelbare lattenbodems zodat je in bed tv kunt kijken of een boek kunt lezen. Kies je voor elektrisch verstelbare lattenbodems dan moet de matras flexibeler zijn dan bij gewone lattenbodems. Het soort matras dat geschikt is voor jou hangt af van je lichaamsbouw, je gewicht en de manier waarop jij graag slaapt. Het beste kun je, voor je een matras aanschaft, advies inwinnen bij een expert op slaapgebied of informatie inwinnen op internet. Bedenk wel dat je een matras aanschaft voor enkele jaren.  Het voordeel van een bedombouw met losse matrassen is dat je de matrassen wel zo kunt vervangen.

Een boxspring in plaats van een bedombouw met lattenbodem en matras

In plaats van een bedombouw met een lattenbodem en een matras kun je een boxspring bestellen. Een boxspring heeft een comfortabele instaphoogte. Dat komt omdat een boxspring is gemaakt van een bedbodem met vering waarop een matras wordt gelegd. De bedbodem die op pootjes staat, is bijna even dik als de matras en zorgt voor extra vering. Het matras zorgt voor de juiste ondersteuning. Ben je op zoek naar een luxueuze uitstraling? Dat zit wel goed met een boxspring want een boxspring is verkrijgbaar in diverse stoffen of lederen uitvoeringen inclusief een hoofdbord en eventueel voetbord in dezelfde stofsoort. Door het extra voetenbord blijft ook het beddengoed beter liggen. Je hoeft bij een boxspring geen apart matras of bedbodem te bestellen. Bij een tweepersoons boxspring is een speciale topper te bestellen waardoor de naad tussen de bedden niet meer voelbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *