Loading

wait a moment

Koopwoningen Groningen hoe zorg je dat jij eerste keus hebt?

Woonverzekering

De koop van een eerste woning is voor iedereen een grote investering. Daarnaast is het voor veel mensen ook heel speciaal om een eerste woning te kopen. Toch wordt het door de huidige woningmarkt steeds moeilijker om koopwoningen Groningen te vinden die passen bij jouw wensen en behoeftes.

Wensen voor de woning

Wanneer je op zoek bent naar een koopwoning, is het goed om eerste al jouw wensen en eisen voor koopwoningen Groningen op papier te zetten. Als je samen met je partner op zoek bent naar een koopwoning, is het verstandig om ook al na te denken over de toekomst. Kiezen jullie voor een appartement wat groot genoeg is voor jullie twee, of denken jullie al na over kinderen waardoor jullie toch liever gaan voor een eengezinswoning? Er zijn daarnaast veel meer vragen die jullie jezelf moeten stellen. Hoe groot moet de woning zijn en welke woonoppervlakte is voor jullie belangrijk? Willen jullie een nieuwbouwhuis, of gaan jullie liever voor een karakteristieke jaren ‘30 woning?

Locatie & omgeving koopwoningen Groningen

Niet alleen de woning zelf is belangrijk, maar ook de omgeving rondom koopwoningen Groningen is van belang. Veel mensen vinden het namelijk belangrijk om dichtbij hun werk te wonen. Ook kijken mensen vaak naar de aanwezigheid van een supermarkt in de buurt, omliggende scholen en de dichtstbijzijnde mogelijkheid voor het openbaar vervoer. Ook is het de vraag waar jullie huis nou precies moet komen te staan. Wonen jullie liever in het drukke centrum, of zoeken jullie meer de rust op buiten het centrum? Al deze punten zijn belangrijk om mee te nemen wanneer jullie op zoek gaan naar koopwoningen.

Extra

Soms is iemand nog op zoek naar extra faciliteiten bij een koopwoning. Denk hierbij aan een garage of parkeerplek, zodat jullie de auto altijd kunnen parkeren dichtbij jullie woning. Wanneer iemand graag thuis aan het werk is met allerlei klusjes, kan een schuur bij de woning ook erg belangrijk zijn voor jullie. Tot slot is een tuin of balkon voor veel mensen een must. Ook deze punten zijn belangrijk om mee te nemen wanneer je op zoek bent naar een koopwoning.

Woningaanbod

Toch is het regelmatig nodig om concessies te doen omtrent jouw woonwensen. Dit komt doordat het huidige woningaanbod van koopwoningen Groningen momenteel ontzettend beperkt is. Vaak voordat een huis te koop wordt aangeboden op een website, is het al verkocht aan iemand die lucht had gekregen van de verkoop. Wanneer koopwoningen Groningen wel te koop aangeboden worden op een website, moet je er vaak snel bij zijn. Door de hoge woningnood, is een koopwoning vaak al binnen enkele maanden of zelfs een aantal weken verkocht. 

Overbieden

Omdat de woningnood zo hoog is, worden de vraagprijzen van koopwoningen ook steeds hoger. De prijzen van een koopwoning zijn de afgelopen jaren flink gestegen.

Daarnaast gebeurt het ook regelmatig dat koopwoningen worden overboden. Dit wil zeggen dat er hoger wordt geboden op de woning dan de oorspronkelijke vraagprijs. Soms lopen de kosten voor koopwoningen Groningen dan zo hoog op, dat een woning niet meer te betalen is. Namaco Groningen staat voor je klaar om je te helpen bij moeilijke beslissingen en het bieden van de juiste vraagprijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *