Loading

wait a moment

Kunststof of houten vlonderplanken?

Gaat u binnenkort uw tuin eens goed aanpakken en bent u van plan om een vlonder neer te leggen? Dat is erg mooi en geeft een natuurlijk effect, maar u moet natuurlijk wel weten voor wat voor planken u kiest. Wilt u liever een donkere of lichte vlonder, kunststof of houten planken? In dit artikel vergelijken wij kunststof met houten vlonderplanken.

Hoe zien de vlonderplanken eruit?

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk hoe de vlonderplanken eruit zullen gaan zien. Wanneer u houten planken met kunststof vergelijkt, is het natuurlijk logisch dat hout waarschijnlijk een wat natuurlijkere look geeft, en voor veel mensen er wat ‘echter’ uitziet dan kunststof planken. Echter zijn er tegenwoordig ook steeds meer kunststof planken met houtlook op de markt, die eruit zien alsof het net echt hout is. Hout zal dus wat natuurlijker ogen, maar met kunststof komt u vaak erg in de buurt en heeft u de keuze uit een ruimer aanbod aan kleuren en soorten.

Duurzaamheid, gladheid en onderhoud

Daarnaast is het natuurlijk ook van belang om te weten hoe lang uw planken meegaan en hoeveel onderhoud u aan uw vlonderplanken zult hebben. Wanneer u kiest voor houten planken, ligt de duurzaamheid – dus hoe lang de planken meegaan – aan de houtsoort die u kiest. Kiest u voor kunststof planken? Dan gaan deze over het algemeen langer mee, omdat die hier kunstmatig op gemaakt zijn.

vlonderplanken

Daarnaast hebben kunststof planken vaak een anti-slip laag, wat ervoor zorgt dat u niet uit zult glijden over uw vlonder. Kiest u voor hout? Dan is de kans wat groter dat uw planken glad zullen worden. Echter verschilt dit ook weer per houtsoort en ligt het eraan hoe vaak u de planken reinigt. De gladheid bij houten planken wordt namelijk veroorzaakt door algen op de planken en in de groeven van het hout. Reinigt u de planken regelmatig met water en een harde bezem? Dan zal het hout niet zo snel glad worden. Echter betekent dit wel dat een houten vlonder meer onderhoud vergt dan een kunststof vlonder.

Weet u niet zeker welke planken u het beste kunst kiezen? Leg uw wensen en overwegingen dan voor bij een aanbieder van vlonderplanken, zoals https://www.alterwood.nl/ , en vraag hen om advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *