Loading

wait a moment

Luchtplantjes: ideaal alternatief voor aardeplanten

Mooie luchtplantjes kopen

Wanneer er gesproken wordt over planten in huis, dan gaat men er bijna automatisch vanuit dat hiermee planten worden bedoeld die in de aarde worden gezet. Dit is ongeacht of het gaat om staande planten of hangende planten. Dit is echter niet helemaal terecht. Er bestaan immers ook zogeheten luchtplanten, en ja, deze luchtplanten zou je ook prima in huis kunnen nemen. Het gaat hierbij inderdaad om planten die niet per se aarde – en alle nuttige stoffen die daarin zitten – nodig hebben om te overleven. Nee, luchtplanten halen hun voedingsstoffen uit de lucht. Hierbij moet je denken aan zuurstof en vochtigheid. Heb je belangstelling hiervoor en wil je dan ook mooie luchtplantjes kopen? Lees dan ook even de volgende alinea, want dan weet je hoe je deze plantjes zo lang mogelijk mooi houdt.

Mooie luchtplantjes kopen

Met deze verzorgingstips houd je je luchtplantjes lang mooi

Als je eenmaal luchtplanten in huis hebt gehaald, volg dan deze adviezen op wat betreft de verzorging:

  • Plaats je planten op een gunstige plek. Een beetje tocht en frisheid is hierbij prima. Vlak boven radiatoren, bij een openhaard en in de buurt van het fornuis zijn dus slechte ideeën.
  • ’s Winters mogen luchtplantjes gerust in de volle zon staan of hangen. In de zomer is dit niet aan te bevelen.
  • Spray zeker een keer per week wat water over de plantjes heen. 
  • Zorg er na het sprayen altijd voor dat het water wordt opgenomen of dat het wegloopt. Water op en tussen de bladeren moet namelijk niet blijven staan. 
  • Weet je niet de juiste waterdosering? Onthoud dan dat je luchtplanten beter te weinig dan te veel planten kunt geven.
  • Je kunt op gunstige dagen je luchtplant ook eens buiten plaatsen. Voor extra verwenning kun je ze bovendien eens in een bad met lauw water leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *