Loading

wait a moment

Marmeren meubels combineren met vloer en interieurstijl

Marmeren meubels zijn vaak erg mooi. Ze zijn dan ook al lange tijd in de mode. Marmeren tafels slijten vrijwel niet en zijn bovendien verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende varianten. Toch vraag je je misschien af hoe je zo’n marmeren tafel (of andere marmeren meubels) kunt combineren met de rest van je interieur. Hieronder vind je wat tips.

Maak het niet te bont

Aangezien marmeren meubels zelf al niet effen van kleur zijn, is het goed om de rest van je interieur enigszins neutraal te houden. Een keramische vloer kopen (zoals die op https://www.ceramicavloeren.nl/) is wellicht niet zo’n goede optie wanneer je een marmeren tafel in de woonkamer hebt staan. Ga in plaats daarvan bijvoorbeeld voor een neutrale houten vloer, een witte vloer en neutrale accessoires met niet te felle kleuren. Zo valt je marmeren meubel ook nog eens extra op.

Wanneer geen marmeren meubels?

Onder bepaalde omstandigheden kun je beter geen marmeren meubels aanschaffen. Dit geldt bijvoorbeeld wanneer je een vintage look interieur hebt. In dat geval staat marmer vaak niet zo mooi. Een marmeren meubel staat daarentegen vaak wel erg leuk in een wat moderner interieur en bij een minimalistische woonstijl. Zorg er in ieder geval voor dat de kleuren in de rest van je interieur goed bij elkaar passen en dat alles op die manier zoveel mogelijk één geheel wordt. 

Waarom marmer?

Marmer is niet alleen mooi, maar brengt ook verschillende voordelen met zich mee. Een marmeren tafel zal niet zo snel beschadigen en vlekken trekken er niet snel in. Even snel een doekje over de tafel halen na het eten voldoet dus vaak. Om die reden is marmer ook een erg geschikt materiaal voor een keukenblad. Marmeren meubels zijn vaak prijzig, maar door de vele voordelen ervan zijn ze de investering meer dan waard. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *