Loading

wait a moment

Masterchef at home

Stel, jij start jouw eigen Masterchef show wat betekent dat je jouw eigen keuken mag samenstellen. Hoe ga je dit doen en hoe gaat jouw keuken eruit zien? Voor de wanden kun je voor een spectakel gaan zoals metal stuc. Voor mijzelf heb ik in ieder geval al een paar ideeën:

Rustgevend

First of all, als ik het voor het zeggen zou hebben, zou mijn keuken rust uitstralen. Dit omdat er uiteraard al erg veel druk op de deelnemende chefs komt te staan wat ik zou willen proberen te verminderen. Interieur kan namelijk veel invloed hebben op een persoon en zijn / haar gemoedstoestand. Daarbij gaat de show uiteraard over de kandidaten en de recepten en niet over het interieur van de keuken, dus door het rustgevend en neutraal te houden zal de show niet van hen afgepakt worden.

Om een rustige look te creëren, zal ik neutrale kleuren kiezen en bijvoorbeeld voor een beton ciré muur keuken gaan. Door de egale look hoop ik rust uit te stralen terwijl tegelijkertijd een beton ciré muur keuken iets stoers heeft. Daarbij is het erg gemakkelijk te combineren met andere elementen en interieur door de aardkleuren van dit soort betonnen muren. Ook het aanrecht zou ik een neutrale look geven, maar wel met de modernste snufjes om het gekookte eten op een ander niveau te kunnen brengen.

Toegankelijk

Misschien een beetje ver gezocht en tegenstrijdig met wat ik eerder heb genoemd, maar wanneer iemand wekelijks naar jouw show kijkt, zullen ze hier meer betrokken bij raken. Dit houdt in dat er naar alle waarschijnlijkheid ook naar de keuken wordt gekeken waarin de kandidaten koken en wellicht wordt er inspiratie opgedaan. In dit geval zal het jammer zijn als de kijker de keuken niet kan permitteren omdat de keuken zo exclusief mogelijk is gemaakt.

Dit houdt in dat ik niet met de gekste designers in samenwerking hoef te stappen of dat al het interieur per se het duurste van het duurste moet zijn. Ik zou het fijner vinden als een persoon kan zeggen dat zijn of haar keuken is geïnspireerd door mijn show zonder dat er een rib voor afgegeven moest worden. Niet alles hoeft altijd exclusief te zijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *