Loading

wait a moment

Overbieden huis in onzekere huizenmarkt

Overbieden huis in onzekere huizenmarkt

Het bedrag dat je moet overbieden zal 35% tot 55% van de vraagprijs hoger moeten zijn. Overbieden op een huis kan afwijken als de verkoopstrategie anders is. Lees nu alles over hoeveel hoger bieden in een woningmarkt die roestvast zit.

Voorbeeld van huis kopen in moeilijk huizenmarkt

Voorbeeldje. Verkopend makelaar spreekt met de verkoper af om het huis hoger te prijzen. Dat wil dus zeggen dat het huis hoger te koop komt te staan dan de marktwaarde. In deze huizenmarkt is dit standaard verhaal.  Je moet weten dat elke euro die jij bied boven de taxatiewaarde je zelf moet inleggen aan spaargeld. Dus vraagprijs € 520.000,-, taxatie € 475.000,- dat betekent dat jij € 45.000,- aan eigen geld moet meenemen in deze onzekere woningmarkt.

Inventarisatie belangrijk met hoger bod doen

Dus overbieden huis kan je pas als je weet hoeveel spaargeld je hebt, de overwaarde weet van je huidige woning en als je de taxatiewaarde hebt van het aan te kopen huis. In deze onstabiele huizenmarkt is dit het belangrijkste om te weten.

Huizenmarkt en taxatiewaarde huis?

Het is verstandig om iemand in te schakelen die kennis heeft van taxaties en hypotheken. Lexwonen is erkend aankoopbemiddelaar en hypotheekadviseur. Hij weet binnen één uur indicatief wat je zou moeten bieden. Als je niet wil overbieden blijf dan zitten waar je nu woont.

Heb in 2012 met verlies verkocht

In heel Nederland moet jij overbieden op een woning. Ik begrijp het dat als jij in 2012 je woning met verlies heb moeten verkopen dat je nu niet staat te springen om op een of andere woning een hoger bod te plaatsen. De huizenmarkt was toen anders.

Wekelijks bellen ons talloze huizenzoekers, dus niet eens potentiële klanten, die verontwaardigd zijn en ons vragen of € 75.000,- overbieden op een huis normaal is. Als ik dat bevestig zijn de huizenzoekers vaak niet blij met mij. Huidige woningmarkt is slecht voor de kopers. Toch hebben wij diverse oplossingen voor deze lastige koopmarkt.

Hoeveel hoger bieden als vraagprijs te hoog is

Overbieden huis in onzekere huizenmarkt
Hoger bieden

Stel nu dat de marktwaarde van een huis € 550.000,- bedraagt. De vraagprijs van die woning bedraagt € 600.000,-. Hoeveel moet je dan hoger bieden dan de vraagprijs in deze onstabiele huizenmarkt?

Een lager bod uitbrengen kan maar dan weet je zeker dat je de woning niet zal krijgen.  Helaas zal je moeten overbieden op dat huis. Een bod van € 635.000,- is redelijk in de regio van, Rhenen, Veenendaal, Ede en Amersfoort.

Uiteraard is jouw bod ook afhankelijk van de staat van onderhoud van de woning. In dit geval bied jij dus € 35.000,- hoger dan de vraagprijs. Hiermee is niet gezegd dat je de woning hebt. Helaas zijn er ook kopers die zo maar een bod doen en maar hopen dat ze het huis hebben.

Maximale lening is 100% marktwaarde

Als jij zo maar boven de vraagprijs bied dan red je het meestal niet in deze onstabiele woningmarkt. Vaak zijn het kopers met hogere inkomens maar met te weinig eigen geld of overwaarde. Ze vergeten dat hun maximale lening nooit meer dan 100% van de taxatiewaarde mag zijn, ook wel marktwaarde genoemd.

Dat betekend in sommige situaties dat kopers soms wel € 150.000 eigen geld moeten meenemen omdat ze te veel hebben overboden. Alles wat je boven de marktwaarde bied betekent zelf geld meenemen in deze onbetrouwbare woningmarkt.

Overbieden huis is een vak. Hoeveel overbieden is de meest gestelde vraag van nu. Helaas is dit in elke regio wekelijks anders. Goed voorbeeld is het bod op een woning in Veenendaal Oost. Bod van € 55.000,- hoger werd aanvaard door de koper.

In diezelfde straat stond nog één woning te koop, deze werd met € 85.000,- overboden en die klant heeft het huis niet gekregen. Vertel mij maar hoe stabiel de huizenmarkt is.

Locatie, vraag en aanbod bepalen wat je moet bieden

Het is de huizenmarkt op dit moment die bepaald welke bod je moet neerleggen. Het is niet de verkoper die bepaald wat hij ontvangt voor zijn huis. De meeste huizen worden nu verkocht met een bieden vanaf prijs. Iedereen bied over elkaar heen in deze instabiele vast geroeste woningmarkt.

Het beste bod is afhankelijk van de ontbindende voorwaarden, de locatie en, of er nog meerdere huizen te koop staan in de omliggende straten.

Huis gezien, hoeveel nu hoger bieden

Overbieden huis in onzekere huizenmarkt
Hoeveel overbieden

Je hebt een woning gezien maar hoeveel moet je nu hoger bieden gezien de huizenmarkt op dit moment? Neem contact op met Lexwonen: 06-83944458. Op basis van no cure no pay vertelt hij jou alles over hoger bod en de taxatiewaarde.

Overbieden huis via lexwonen geeft meer vertrouwen aan de verkopend makelaar en de verkoper. Verkoper weet dat er een vakman een berekening heeft gemaakt zodat de kans op een afwijzing nihil is.

Overbieden huis zonder overwaarde?

Er zijn een paar andere mogelijkheden als je te weinig eigen geld of overwaarde hebt.  Zie hieronder de mogelijkheden ondanks de slechte woningmarkt situatie:

Hypotheek met 4 aanvragers betekent meer geld

Woning kopen via Lexwonen met maximaal 4 aanvragers kan. Omdat er behoorlijk boven de vraagprijs wordt geboden regelen wij bijna elke dag een hypotheek met 4 aanvragers.

Wil jij met 4 aanvragers een woning kopen en moeten er woningen verkocht worden? Weet wel dat je slechts op 1 huis een overbruggingshypotheek krijgt ondanks de gunstige huizenmarkt voor verkopers. Dat betekent vaak dat je eerst een huis moet verkopen als de nieuwe hypotheek niet past.

Overbieden huis gaat makkelijker als je met 4 personen een bod uit brengt. Hoeveel je dan kan overbieden? Met vier personen kan je meer bieden.

Wil jij weten hoeveel je kan overbieden in een onstuimige woningmarkt? Neem contact met ons op.

Overbieden met broer of zus

Overbieden huis in onzekere huizenmarkt
Hoeveel overbieden met broer of zus

Een huis kopen met je broer, zus of andere familieleden? Het is belangrijk dat je vooraf alles weet in verband met erfrecht en schenkbelasting. Het kopen met je broer of zus betekent dat het makkelijker gaat met hoger bod uitbrengen. Samen meer spaargeld.

Lexwonen zal jullie begeleiden vanaf de aankoop tot aan de notaris. Overbieden huis is meer dan een hypotheek aanvragen. De huidige situatie op de huizenmarkt moeten wij dagelijks updaten.

Huis kopen met broer, zus of andere familieleden of bekenden betekent dat je vooraf naar een notaris moet om zaken te bespreken. De notaris is de enige die zaken kan beschrijven i.v.m. overbieden en andere zaken.

Kijk uit, vraagprijs Funda is geen taxatiewaarde

Nu je dit allemaal leest ben je er wel achter dat een vraagprijs op Funda helemaal niets te maken heeft met de marktwaarde. Zorg er voor dat je alles vooraf samen met een financieel expert en een aankoopmakelaar bespreekt vooral in de huidige woningmarkt situatie. Doe je dit alleen of met één van beiden dan heb je 0% kans.

 Ga zelfs geen huis bezichtigen voordat je op de hoogte bent van marktwaarde eigen huis en aan te kopen huis. Ga niet pas achter je eigen geld aan als je een huis hebt bezichtigd. Deze tijd krijg je niet want dan is je woning verkocht of je moet bakzeil halen dat het toch niet door gaat.

Goede voorbereiding gedaan dan mag je van mij zelfs op 10 huizen een hoger bod doen ondanks de moeilijke huizenmarkt situatie. Lexwonen overlegt met taxateurs, notarissen en raadpleegt kadaster. Snel schakelen betreffende het hogere bod en hoeveel je moet overbieden op een huis.

Nooit zelf overbieden huis

Overbieden huis in onzekere huizenmarkt
LexWonen gaat overbieden huis

Ga nooit in je eentje een woning kopen en overleg vooraf met lexwonen. Wij maken een biedcertificaat voor jou zodat de verkoper in 1 oogopslag alles weet waarom jij zoveel hebt overboden, je eigen geld en de woningwaardes.

Lexwonen heeft meerdere dossiers en wij kunnen u er nooit tussendoor drukken. In de praktijk blijkt dat dossiers niet altijd helemaal af zijn, wel voor de bank maar niet voor ons of de notaris of taxateur. Neem op tijd contact op, dit i.v.m. de snelle prijswijzigingen van de woningen op de huizenmarkt.

Lexwonen 7 dagen bereikbaar

Omdat het overbieden op een huis en kopen met meerdere eigenaren veel werk is zijn wij 7 dagen per week bereikbaar.

Ouderlijk huis kopen als er geen geld of medekopers zijn

Wil jij met niemand samen een huis kopen of ken jij helemaal niemand? Is er ook geen eigen geld of overwaarde op de huidige woning? Lees hier mijn laatste troef.

Huis van ouders kopen. Koop jij het ouderlijk huis dan hoef je niet te overbieden en vaak wordt de woning zelfs goedkoper dan de marktwaarde aan jou verkocht.

Het verschil tussen de taxatiewaarde en het bedrag dat jij daadwerkelijk moet betalen voor het ouderlijk huis mag je gebruiken om de kosten koper mee te betalen. Een hele opluchting omdat je op deze wijze je eigen geld kan besparen.

Waarom kunnen ouders jou goedkoper verkopen?

Ouders hebben vaak overwaarde op hun huis. Wonen ze daar al een jaar of 4 dan is er vaak voldoende overwaarde voor hun om een ander huis te kopen. Met hun overwaarde kunnen ze weer overbieden om een andere woning terwijl er ook voor jou wat overblijft. Dat is de reden dat ouders jou makkelijker de woning kunnen aanbieden.

Lexwonen begeleid zowel ouders als kind als het ouderlijk huis wordt verkocht en gekocht door eigen kind. Het voordeel is dat als de woning niet door gaat dan heb je aan ons geen kosten.

Huis kopen zonder eigen geld?

Je hebt nu hierboven zeer uitgebreide mogelijkheden gezien om een huis te kunnen kopen in deze oververhitte huizenmarkt. Huis kopen zonder eigen geld kan alleen als je het ouderlijk huis koopt. Bij je ouders hoef je niet te overbieden.

Lexwonen regelt taxatie vooraf zodat je gegarandeerd zonder eigen geld een woning kan kopen. Lexwonen geeft deze garantie omdat kennis van aankoop en hypotheek aanwezig is.

Voorbeeldje van huis kopen zonder eigen geld

Overbieden huis in onzekere huizenmarkt

Jij kan op inkomen € 400.000,- hypotheek krijgen. Waarde ouderlijk huis bedraagt € 500.000,-. De WOZ-waarde van het huis van je ouders bedraagt € 420.000,-.

Je ouders verkopen jou het huis voor € 400.000,- omdat jij op deze wijze makkelijk een huis kan kopen.

Zo moet de koopakte er uitzien!

Let op, je mag de woning wel goedkoper als de WOZ-waarde verkopen maar in de koopakte moet het volgende staan.

Koopsom € 420.000,-.

Artikel 1. Een gedeelte van de koopsom zal worden voldaan middels een schenking van de verkoper aan de koper voor een bedrag van € 20.000,-, welke schenking met de te betalen koopsom zal worden verrekend bij de juridische levering van de woning.

Uitsluitend op deze wijze regelen om ook fiscale problemen te vermijden. Vraag Lexwonen. Let op, omdat er onder de WOZ-waarde is verkocht dien je dit wel op te geven aan de belasting. Het feit dat je wel of niet binnen de vrijstelling een gift of schenking krijgt onthoud je niet van aangifte te doen.

Resume overbieden in huidige huizenmarkt

Samenvattend kan je hier dus lezen hoe je moet overbieden op een woning met zo weinig mogelijk eigen geld. Ook hoe je kan kopen met meerdere kopers, familie, vrienden of kennissen in de huidige woningmarkt.

Ons eigen kindje, ouderlijk huis kopen is echt trendy 2021 2022.  Je ziet dat er voor elk wel iets is. Zit jouw constructie er niet bij? Volg alle links op deze pagina regelmatig.  Lexwonen nooit stil zit. Wij denken out of the box in deze tijd van overbieden op een huis in deze moeilijke huizenmarkt.

Huizenmarkt en de bkr

Overbieden huis in onzekere huizenmarkt

Tot slot nog even dit. In een moeilijke woningmarkt waarbij je al hoger moet bieden op een huis is het belangrijk dat u eerst inlogt bij de bkr.

In de bkr staan uw financiële verplichtingen. Het is belangrijk dat u eerst van de bkr een uitdraai maakt. Print screen mag. Alles wat in de bkr vermeld staat gaat 6 keer van jouw maximale hypotheek af.

In een slechte huizenmarkt kan je dat al helemaal niet hebben. Lexwonen gaat dan eerst met jou de boel repareren alvorens een bod uit te brengen. Doe je dat niet dan ben je kansloos op de huidige huizenmarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *