Loading

wait a moment

Paneelradiatoren: relatief goedkoop en zeer effectief!

paneelradiator

Radiatoren behoren niet tot die spullen in het huis die je het vaakst vervangt. Meestal kunnen deze gerust enkele tientallen jaren mee. Mochten jouw radiatoren toch aan vervanging toe zijn, dan dien je mogelijk toch echt nieuwe aan te schaffen. Dit lijkt zeker het geval wanneer je een nieuwbouwwoning koopt die je grotendeels zelf mag samenstellen en inrichten. Dat je dan voor een paneelradiator zou kiezen, zou zeker niet verrassend zijn. Paneelradiatoren zijn vanwege hun grote oppervlak namelijk in staat een ruimte snel te verwarmen. Vaak zie je dat deze radiatoren bovendien grove ribbels bevatten. Het oppervlak waarmee warmte wordt afgegeven wordt daardoor nog groter. Bijkomend voordeel is dat dit type radiator relatief goedkoop

Hoe functioneert een paneelradiator?

Wanneer je ervoor kiest een paneelradiator aan te schaffen is het uiteraard wel handig als je weet hoe deze eigenlijk grofweg functioneert. Welnu, met het paneel wordt in feite het deel bedoeld waar het reeds opgewarmde water in stroomt. Daardoor wordt het paneel warmer; warmte die vervolgens ook aan de omgeving wordt afgegeven. Gelijktijdig worden door dit proces de convectoren opgewarmd. Deze zorgen voor het verwarmen van de langs de convectoren stromende lucht. Voor alle duidelijkheid: met deze convectoren worden de golvende platen bedoeld die achter het paneel gemonteerd zitten.

paneelradiator

Fan van een strakke uitstraling? Ga voor een vlak exemplaar

De meeste paneelradiatoren voldoen aan de beschrijvingen zoals je die in de alinea’s hierboven hebt kunnen lezen. Echter zijn er ook radiatoren verkrijgbaar die aan de voorzijde een vlakke plaat hebben. Deze zijn vooral interessant voor mensen die houden van een strakke en modern vormgegeven interieur. Potentieel nadeel hiervan is dat het totale warmteoppervlak iets kleiner kan zijn, maar het voordeel is dan weer dat het een stuk makkelijker schoon te maken is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *