Loading

wait a moment

Populaire garagedeuren

Het aantal garagedeuren waaruit je kunt kiezen is door de jaren heen behoorlijk groot geworden. Maar in de praktijk wordt er vaak tussen enkele modellen een keuze gemaakt. In dit artikel vertellen we je over twee populaire garagedeuren.

Openslaande garagedeuren

Het aantal verkochte openslaande garagedeuren neemt de komende jaren waarschijnlijk alleen maar toe, doordat steeds meer mensen de garage niet meer als parkeerplaats gebruiken. En openslaande garagedeuren zijn bijzonder praktisch als je de ruimte in de garage dan optimaal wil benutten. Bijvoorbeeld omdat je de garage als opslagplaats gaat gebruiken of omdat je de garage naar een kantoor wilt ombouwen.

De deurbladen van openslaande deuren zijn bijzonder goed geïsoleerd, dus van tocht en kou zul je niet snel last hebben. Mits je natuurlijk zorgt dat de muren en het dak van de garage goed geïsoleerd zijn.

Het mooie van openslaande garagedeuren is dat ze in vele uitvoeringen verkrijgbaar zijn. Je hebt een ruime keuze in kleurstellingen, motieven en je kunt zelfs ramen in het deurblad laten verwerken. Er zijn dus zat mogelijkheden om een mooie openslaande garagedeur samen te stellen die goed bij jouw wensen aansluit.

Sectionale garagedeuren

Sectionale garagedeuren worden vaak gekocht als mensen de garage als parkeerplaats willen gebruiken. Voorheen werd er voornamelijk voor kanteldeuren gekozen, maar die tijd is al lang voorbij. Sectionale garagedeuren hebben namelijk een strakkere uitstraling, meer mogelijkheden op het gebied van kleuren en motieven en standaard zijn sectionale deuren elektrisch bedienbaar.

De deur panelen waaruit een sectionaal deur is opgebouwd zijn bijzonder goed isoleert. Dus net zoals bij openslaande deuren houdt een sectionaaldeur tocht en kou goed tegen.

Welke deur past het beste bij jou?

De bovenstaande deuren zijn verreweg het meest populair. Maar hoe bepaal je nu welke deur het beste bij jou past? Met deze tips wordt dat wellicht een stukje makkelijker:

  • Bepaal of de garagedeur elektrisch te bedienen moet zijn. Openslaande garagedeuren kunnen namelijk niet van een motor worden voorzien. Dus als je een garagedeur met elektrische bediening wilt, dan is een sectionaaldeur een goede keuze.
  • Bepaal voor jezelf of je een aluminium garagedeur wilt of een deurblad van hout. Sectionale garagedeuren zijn namelijk niet leverbaar in hout. Dus als een houten garagedeur je voorkeur heeft, dan kom je automatisch uit bij een openslaande garagedeur.
  • Bepaal wat de gewenste uitstraling van de garagedeur is en houdt daar rekening mee bij het maken van een keuze. Het is dus aan te raden om de verschillende soorten opties op het gebied van kleuren, motieven en materiaal in kaart te brengen, zodat je weet of de garagedeur die je op het oog hebt in de gewenste uitstraling leverbaar is.

Tot zover, succes bij het uitkiezen van je garagedeur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *