Loading

wait a moment

Ruim aanbod aan puzzels

Wij hebben een ruim aanbod van legpuzzels voor iedereen. 

We hebben ook een puzzel voor volwassenen. Ook hebben we een puzzel van 1500 stukjes relatiegeschenk! Kijk ook eens naar de webshop jan van haasteren. Hiernaast vind je verschillende artikelen van Ravensburger. Het maken van puzzels heeft verschillende voordelen. Denk hierbij aan een verbeterd geheugen, meer vindingrijkheid, de aanmaak van extra dopamine en het rustgevende effect. 

Een beter geheugen en meer vindingrijkheid 

Wanneer je bezig bent met het maken van een legpuzzel, gebruik je verschillende onderdelen van je brein. Je gebruikt je linkerhersenhelft maar ook je rechterhersenhelft. De analytische kant van onze hersenen zit in het linker gedeelte en dit gedeelte wordt gebruikt voor het sorteren van de puzzelstukjes. Het zien van het grote plaatje bij het leggen van een puzzel gebeurt door de rechterkant van je hersenen. Het succesvol leggen van een puzzel vraagt van beide hersenhelften om goed samen te werken. Het regelmatig leggen van een puzzel zorgt ervoor dat beide hersenhelften een sterke verbinding leggen, wat je vermogen om te kunnen leren, je vermogen om te kunnen begrijpen en je vermogen om dingen te kunnen onthouden erg helpt. 

Puzzelen is een proces van vallen en opstaan. Na het analyseren en het inschatten van het grote plaatje ga je proberen. Je legt verschillende stukjes op verschillende plekken en gaat vervolgens kijken en proberen. Tijdens dit proces van proberen en fouten maken werk je continue aan probleemoplossende vaardigheden. Dit zijn vaardigheden die je ook buiten het puzzelen zeer goed kunt gebruiken. Probleemoplossende vaardigheden zijn universeel inzetbaar. 

De aanmaak van dopamine en een rustgevend effect

De aanmaak van extra dopamine is een ander voorbeeld van een voordeel dat puzzelen met zich meebrengt. Dopamine kennen we als het gelukshormoon, het hormoon dat zorgt voor een geluksgevoel in onze hersenen. Wanneer je erin slaagt om een stukje succesvol te plaatsen, kun je dit al ervaren. Het geluksgevoel zorgt ervoor dat je stukje na stukje succesvol wilt plaatsen en dat je de puzzel helemaal wilt afmaken. Na het afmaken van de puzzel zul je behoefte hebben om nog een puzzel te maken!

Puzzelen helpt je ook met ontspannen. Dit betekent dat puzzelen je echt helpt om tot rust te komen, een prettig effect. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *