Loading

wait a moment

Schaduw creëren in de tuin

Voor sommige, met een tuin op het zuiden, is het moeilijk om schaduw te creëren, omdat je de continue zon in de tuin hebt terwijl je je tuin niet bevolkt wilt maken met al het dergelijke van schaduw. Daarom kan het handig zijn om een aantal tips in dit artikel te volgen als ook jij struggled met schaduw in je tuin. 

Maar allereerst, waarom is er schaduw in je tuin nodig? Schaduw is essentieel voor een tuin. Het zorgt voor verkoeling in de zomer dagen en laten je planten niet zinderen onder de zon. Ook al zijn er planten die het geweldig doen in de zon, hebben de meeste een combinatie van schaduw en zon nodig. Daarnaast is het voor je gezondheid ook belangrijk om een mogelijkheid te hebben uit de zon als je in de tuin zit. Langdurige blootstelling aan de zon kan namelijk voor huidkanker zorgen. 

tuinoverkapping

Schaduw opties in de tuin

Alle opties zijn verschillend en passen het beste per individu en per tuin!

  • Allereerst kennen we natuurlijk de parasol die schaduw biedt in de zomerdagen. Deze is makkelijk te gebruiken en op te bergen en door deze handigheid is het al jarenlang een favoriet bij velen. Ook kan het karakter geven aan bijvoorbeeld een feestje dat je geeft in je tuin.
  • Daarnaast zien we een moderne versie van schaduw in de tuin, dat is de schaduw driehoek. Deze is op drie punten te bevestigen en biedt schaduw de gehele dag. De schaduw driehoek is daarom niet handig in gebruik en opbergen, maar complimenteert wel een modern design!
  • Als je van gemak en technologie houdt dan zijn uitvalschermen en knikarmschermen wel iets voor jou. Met een druk op de knop creëert een knikarmscherm schaduw in je tuin die je met nog een druk op de knop weer kan laten verdwijnen. Ideaal in gebruik en opbergen. Deze optie is echter duurder dan bovenstaande opties. Ga voor meer informatie over uitvalschermen en knikarmschermen naar Rainbow Collection.
  • Als je iemand bent die ook wilt genieten van wat je aan schaduw plaatst in je tuin (en je hebt hier ruimte voor) dan kan je kiezen voor bomen. Bomen geven schaduw en zijn de meest natuurlijke optie. Ook helpen ze met privacy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *