Loading

wait a moment

Stappen tijdens het verhuizen

Verhuizen doe je niet zomaar even. Je kunt in één dag alles doen en over zijn naar je nieuwe woning, maar dit vergt wel een heel strakke planning. Alles inpakken en wegwezen binnen 24 uur is dus praktisch onmogelijk. Een verhuizing vereist daarentegen juist een goede en secure planning. Of je nou een inpakgoeroe bent of het juist allemaal lekker uit handen geeft, onderstaand stappenplan zal menig verhuizer helpen. Ben je benieuwd naar welke dat zijn? Lees dan gauw verder!

Stap 1: alle spullen uitzoeken

Tijdens het verhuizen komt iedereen erachter dat-ie veel te veel spullen heeft en bewaart. In kasten, kelders, dozen, en onder het bed. Vooral de spullen die in dozen zitten en die je niet dagelijks (of jaarlijks) gebruikt, moeten eens kritisch bekeken worden. Zijn ze wel echt nodig? Wanneer heb ik dit überhaupt voor het laatst gebruikt? Als je de spullen niet hebt gebruikt of niet gemist hebt, neem ze niet mee naar je volgende huis. Twijfel niet en wees streng voor jezelf, maar weggooien hoeft niet per sé. Je kunt het weggeven aan iemand die het wel nog kan gebruiken, of als het echt in slechte staat is het wel weggooien.

Stap 2: inpakken!

Verzamel zoveel mogelijk dozen die stevig genoeg zijn om veel spullen in kwijt te kunnen. Daarnaast is het ook van belang dat je niet zomaar allerlei spullen in verschillende dozen stopt, maar juist stuk voor stuk kwijt in welke doos je deze het beste kwijt kunt. Doe bijvoorbeeld alles voor de keuken in één doos, de spullen van je slaapkamer in een andere en zorg er niet voor dat het door elkaar gaat. Als je alles weer moet uitpakken, heb je er juist weer profijt van.

Stap 3: het verhuizen kan beginnen

De voorbereidingen totdat het daadwerkelijke verhuizen begint, zijn na een best lange periode eindelijk afgelopen. Nu mag je echt naar je nieuwe woning toegaan! Je kunt zelf de verhuizing uitvoeren of een verhuisbedrijf zoeken die het voor je doet. Dat laatste kan nog wel eens erg handig zijn, aangezien zij over de juiste materialen en mankracht beschikken om het succesvol te laten verlopen. Hier zit natuurlijk wel een prijskaartje aan, maar het scheelt jou zelf wel veel sjouwwerk en stress.

Stap 4: uitpakken!

Het overbrengen van de spullen is gereed: je kunt beginnen met uitpakken. Zorg ervoor dat de grote meubels en spullen alvast op de bedachte en toekomstige plek staan. Het uitpakken kan een paar dagen duren en dat is helemaal niet erg: je moet immers ook nog je weg zien te vinden in het nieuwe huis. Neem hier dus je tijd voor, het huis hoeft namelijk niet morgen al klaar te zijn. Bekijk met de spullen die je hebt meegebracht of je er weer een heerlijk thuisgevoel van kan maken, of anders: shoppen maar!

Ben je nog op zoek naar een betrouwbare verhuisdienst? Kijk dan eens op de website van Van der Velde Verhuizingen voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *