Loading

wait a moment

Stappenplan van het inrichten van een ruimte

“Waar moet ik beginnen?” zal de eerste vraag zij die in je opkomt als je een ruimte gaat inrichten. Dit was namelijk ook mijn eerste vraag die ik had toen ik een twee maand geleden begon met het inrichten van de woonkamer. Wij hebben een nieuwe woning gekocht, dus ik moest eigenlijk alles aanpakken om het te maken naar mijn wens. Wat ik in dit proces geleerd hebt en welk stappenplan je het beste kan gebruiken, leg ik hierin aan je uit. 

De interieurstijl

Het eerste waar je achter moet komen is welke interieurstijl bij je past. Wanneer je dan namelijk op zoek gaat naar inspiratie kun je gericht gaan zoeken naar meubilair voor een bepaalde woonstijl. Tijdens dit zoeken naar het juiste meubilair kun je alvast rekening houden met het materiaal van de meubels en de kleuren waar je op valt. 

Eerst grote meubels

De eerste stap die je neemt in het plaatsen van grote meubels. Onze meubels in hattem hebben vooral een donkere en robuuste uitstraling, waardoor wij de muren wat lichter hebben gehouden. Deze hebben wij van Meubelmakerij Wielink. Wij zijn eerst begonnen met het plaatsen van de bank, vloerkleed kast en salontafeltjes. Daarna zijn we verder gegaan met de tv meubel, stoelen en een groot schilderij als eye catcher aan de muur. 

Kleur aan de muur

Na het plaatsen van de grote meubels krijg je al snel door wat je mist in de ruimte en wat eventueel een kleur kan zijn om op de wanden te doen. Wanneer je interieur een donkere kleur heeft kun je ook goed kiezen voor een lichte kleur in dezelfde kleurenpalet. Vervolgens kun je aan de slag met de accessoires in de woning, zoals de kussens op de bank en kaarsjes op tafel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *