Loading

wait a moment

Stijlvol met een lamellen overkapping

Gecontroleerd het zonlicht doorlaten en de regen buiten houden? Met een lamellen overkapping zal dat geen probleem opleveren. De lamellen worden geplaatst aan de bovenzijde waar er gewoonlijk een gesloten overkapping aanwezig zou zijn. Het geeft een apart gevoel wanneer zon en wind zich vrij naar binnen begeven en ziet zo een lamellen overkapping er ook nog stijlvol uit. Omdat ze op maat worden gemaakt, kan er altijd wel een plek voor gevonden worden.

Bepaal zelf hoeveel licht naar binnen mag

De lamellen van de overkapping kunnen kantelbaar uitgevoerd zijn, maar zijn er ook modellen waar ze helemaal inschuifbaar zijn. Dat levert een apart effect op omdat er helemaal geen obstructie meer is tussen de buitenlucht en de zon. Door controle te hebben over de mate van licht dat naar binnen valt, blijft het onder alle omstandigheden prettig vertoeven op het terras. Bij regen biedt de gesloten overkapping voldoende bescherming en zijn er voorzieningen getroffen om het water af te voeren. Behalve zon en regen, wordt ook de mate van wind die er naar binnen waait mee gecontroleerd. Dat kan vooral van te pas komen in de herfst. Eventueel kan er ook voor gekozen worden om de rest van het terras met glazen deuren of screens af te schermen.

Kies voor een eenvoudige bediening

De lamellen moeten met een druk op de knop te verschuiven zijn en hoef je daarvoor niet eens uit je luie stoel. Vergeten de lamellen te sluiten? Het best is om te kiezen voor een lamellen overkapping die op afstand te bedienen is. Bij bepaalde modellen is dat zelfs mogelijk met een app. Naast de lamellen zelf zijn er ook andere mogelijkheden om het geheel een aparte sfeer te geven. Denk maar aan de verlichting of zelfs een geluidsinstallatie. De geboden mogelijkheden zijn er ruim om samen met de overkapping lamellen een op maat gesneden plek in de tuin op te zetten waar je geheel tot ontspanning zal komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *