Loading

wait a moment

Thuis een bijdrage leveren aan een groenere wereld

Het klimaat wordt een steeds belangrijker discussiepunt. Wereldwijd wordt er door zowel bedrijven, overheden en particulieren actie ondernemen om de gevolgen van klimaatverandering zoveel mogelijk in te perken. Waarschijnlijk doe je er thuis ook al aan mee, door bijvoorbeeld afval te scheiden, de verwarming lager te zetten, bewuster te eten en door meer de fiets te pakken. Alle kleine beetjes helpen. Benieuwd naar welke grote ingrepen je thuis kunt doen? In dit blog leggen we het je uit!

Zonnepanelen

Je ziet op steeds meer daken en langs de snelweg: zonnepanelen. Hierdoor wek je energie op die ontstaat als er licht op schijnt. Bij het aanleggen van zonnepanelen moet goed gekeken worden naar de ligging en de helling van het dak. Ook moet de hoeveelheid schaduw vooraf berekend worden, aangezien dit een negatieve invloed kan hebben op de energie-opwekking. Ook op winterse of donkere dagen wekken zonnepanelen genoeg energie op, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je in het donker komt te zitten.

Elektrische auto aanschaffen

Elektrische auto’s worden de toekomst, zeggen ze wel eens. Je ziet ze daarentegen ook steeds vaker op de wegrijden. Eerst hybride, nu al geheel elektrisch. Meestal kun je hier zo’n twee à driehonderd kilometer rijden. Dat is voor de meeste mensen nog niet ver genoeg. Heb je twee huishoudens als gezin? Dan zou je een elektrische wagen wel kunnen overwegen, aangezien je dan nog altijd een andere auto kunt pakken voor langere afstanden. Daarnaast bespaar je met een e-auto ook nog eens op benzinekosten en kun je vaak ook op speciale parkeerplaatsen je auto kwijt; een bijkomend voordeel!

Klimaatplafonds

Er zijn meer en meer bedrijven die klimaatplafonds aanschaffen en ze plaatsen in hun kantoorgebouwen. Door middel van klimaatplafonds wordt de verwarming en verkoeling van een ruimte slim en efficiënt geregeld door buizen waar water doorheen stroomt. Als het warm is in een ruimte, dan wordt door middel van koel water de ruimte afgekoeld. Is het daarentegen koud in een ruimte? Dan stroomt er warm water door de buizen om de omgeving op te warmen. Hierdoor hoef je dus niet standaard de verwarming aan te zetten, maar wordt dit zelf geregeld. Dit scheelt jou dus ook nog eens heel wat energiekosten. Wil je hier meer over weten? Kijk dan eens op https://www.matgroep.nl/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *