Loading

wait a moment

Tips: hoe vind je snel een goede makelaar?

Als je huis te koop staat, wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk en tegen de beste verkoopprijs verkopen. Je kunt dit zelf proberen te regelen, maar je kunt ook hulp inschakelen van een makelaar. Het is wel belangrijk dat je een makelaar kiest die toegevoegde waarde heeft voor jou en dat zij de beste partij zijn om jouw huis op een zo goed mogelijke manier te verkopen. Maar hoe vind je nu precies de beste makelaar?

Stel jezelf kritische vragen

Om een goede makelaar te vinden, helpt het om jezelf kritische vragen te stellen. Denk bijvoorbeeld aan vragen omtrent jouw wensen en behoeften en op welke manier een makelaar hier op in kan spelen of jou hierbij kan helpen. Je kunt ook denken aan hoeveel ervaring een makelaar dient te hebben met onderhandelen en met welke taken een makelaar je moet helpen.

Bekijk het aanbod

Als je eenmaal een beter idee hebt over naar wat voor soort makelaar je op zoek bent, kun je gericht op zoek gaan. Neem eens een kijkje op internet welke makelaars er allemaal bij jou in de buurt zitten. Zij kennen waarschijnlijk de regio er goed waar je woont en kunnen je daarom ook van het beste advies voorzien. Zoek bijvoorbeeld naar NVM Makelaar Rotterdam of naar makelaar Utrecht of Amsterdam.

Gesprek aanvragen

Je kunt altijd een gesprek aanvragen bij een makelaar om te kijken of dit bedrijf bij jou past. Je kunt dan samen met de makelaar bekijken of zij de opdracht kunnen uitvoeren en of er een goede connectie is tussen jou en de makelaar. Je zal vaker met de makelaar in contact moeten komen, dus daarom kan het wel zo prettig zijn als je goed met iemand overweg kan en diegene ook kritische vragen durft te stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *