Loading

wait a moment

Tips om je interieur chique in te richten

Ben je van plan om binnenkort te gaan verhuizen? Of vind je dat het tijd is voor een makeover van je huidige woning en denk je aan een chique interieur? Er zijn ontzettend veel verschillende manieren waarop je je huis op een chique manier in kunt richten. Hieronder vind je een aantal tips, voor als je geen idee hebt waar je het beste kunt beginnen.

Kies voor de juiste meubels

Niet alle soorten meubels horen thuis in een huis met een chique uitstraling. Je kunt het beste voor design meubels gaan. Je hoeft hierbij natuurlijk niet alle meubels in je huis te vervangen, een grote luxe salontafel of een chique bank doet bijvoorbeeld al wonderen voor de sfeer. Voor een chique interieur zijn grote, opvallende en glanzende meubels vaak key. In een ruimte als de badkamer zou je voor een koperen kraan kunnen gaan, bijvoorbeeld eentje van Mastello.

Chique accessoires

Ook qua accessoires mag je best uitpakken. Fluweel, satijn en zilveren en gouden accessoires dragen al gauw bij aan een chique sfeer in je woning. Denk bijvoorbeeld aan een groot vloerkleed van nep bont, grote planten en vazen en een grote kroonluchter. Less is more is hierbij niet per se van toepassing. Ook mooie bloemen passen prima in dit type woninginrichting. Uiteraard heb je hiervoor ook een chique, bijpassende vaas nodig. 

Houd het huis netjes

Voor een chique interieur geldt ook dat je woning (over het algemeen) netjes en opgeruimd moet zijn. Overal troep op de grond is natuurlijk niet erg elegant. Houd de boel dus goed schoon en huur eventueel een schoonmaker in als je hier zelf geen tijd voor hebt. Je zult zien dat je woning er al een stuk chiquer uitziet wanneer je alle rondslingerende objecten opbergt en alles goed schoonhoudt. Nu kun je met een gerust hart gasten uitnodigen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *